adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
181
Kalória
6.8g
Fehérje
25.1g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
298g
Víz
90g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
181
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
362
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 298 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 646 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
181
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 596.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1292 micro
-
β-karotin 3171 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 454 micro
Összesen
362
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
50
kcal
Elkészítés
- Az uborkát félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, meghámozzuk.
- Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a kuszkuszt, a tojást és az olívaolajat. Beleaprítjuk a zöldségeket és a kaprot, fűszerezzük (só, bors, illetve én raktam bele egy kis curryport is). Ha sok lett az olaj vagy nagy a tojás, lehet még hozzá tenni kuszkuszt. Az a lényeg, hogy masszív állaga legyen. Félretesszük, hogy álljon egy kicsit.
- Miután a massza megszívta magát, beletöltjük az uborkákba. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe, az uborkák alá vizet öntünk, lefedjük fóliával.
- Nagyjából fél óra sütés után leszedjük a fóliát, majd tovább sütjük addig, amíg az uborka megpuhul. A tetejére lehet sajtot reszelni vagy megszórni kolbásszal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Azokat az uborkákat jó megtölteni, amik nagyok és sárgák, így könnyű kikaparni a belsejét és csónak formája lesz. Igazából olyan, mintha cukkinit töltenénk, csak kicsit édesebb az íze.