r
Nosalty Logó

Májjal töltött palacsintabatyu sajtmártással

Skorpió
Májjal töltött palacsintabatyu sajtmártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sajtmártáshoz

599
Kalória
26.2g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
103.5g
Víz
376.2g
Koleszterin
787.5mg
Rost
4.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sajtmártáshoz

Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sajtmártáshoz

Összesen 4782 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sajtmártáshoz

Összesen 220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    3010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8734.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    2629 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    3068 mg
  • Nátrium
    2283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18742 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3124 micro
  • Kolin:
    1513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18684 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 4782 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintát a saját bevált receptünk szerint elkészítjük.
  2. A májat megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Olajon fehéredésig keverjük a májat, majd kb fél dl vizet öntünk rá, ételízesítőt szórunk rá, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  4. Ha marad még leve, akkor azt kevés keményítővel/liszttel sűrítjük.
  5. A sajtmártáshoz 10 dkg vajat felolvasztunk, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk.
  6. Beleöntjük a tejszínt és a tejet, majd a felvert tojást is.
  7. Legvégül a lereszelt sajtot is apránként beletesszük, majd sózzuk, borsozzuk.
  8. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
  9. Ha mindennel készen vagyunk, tetszés szerint megtöltjük a palacsintákat, és sajtmártást kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy kedves kollégám mesélt, hogy esküvőn volt, és nagyon tetszett neki az előétel, ami csirkemájjal töltött palacsintabatyu volt sajtszósszal. Nekem nagyon megtetszett, mert a májat, és a palacsintát is nagyon szeretem, és elhatároztam, hogy megpróbálom én is megcsinálni, és ez lett belőle :D.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...