r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 508 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 2024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 170 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 508 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a feldarabolt pörkölthúst, és pirítjuk néhány percig.
  2. Rátesszük a feldaraboltparadicsomot, paprikát és apaprikakrémet, majdkuktában a pörköltet 40 perc alatt elkészítjük.
  3. A pörköltből kiveszünk néhány evőkanálnyi szaftot, és összekeverjük a tejföllel.
  4. A többipörköltet aprítógépbe kanalazzuk, amelyet2 másodpercig járatunk./Ezalatt nem töri péppé a pörköltet, ésmaradnak benne darabok./
  5. Apalacsintákonelkenünk 2-2 evőkanálnyi pörköltetösszehajtogatjuk, majd jénaibasorakoztatjuk.
  6. A szaftot rálocsoljuk a palacsintákra.
  7. Sütőben 10perc alatt készre sütjük, a tetejét még pár percig grillezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7462
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
DiaNatura 132 recept

A vaddisznóból készült pörkölt nagyon kellemes ízű finom húsétek. A kuktában főzés révén vajpuha, omlós pörkölt nagyon jól passzolt ebbe a receptbe. Az öntetet liszt nélkül szoktam készíteni, mert a pörköltbe sok hagymát, paprikát paradicsomot teszek, így egy kicsit  sűrűbb lesz a szaftja. Ízre és állagra sem hiányzik belőle, ráadásul fölösleges kalóriáktól is megkímélhetjük magunk! A tejföllel összekevert öntet egy részét hűtőszekrénybe teszem, így fogysztásakor mindenki rakhat még a saját palacsintájára is még egy kicsit!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Címlapról ajánljuk

További cikkek