r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 1160 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 5796 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 135 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 1160 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.1 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8844.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1088 mg
  • Foszfor
    3896 mg
  • Nátrium
    2927 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2496.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3264 micro
Összesen 5796 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Elkészítés

Csirkepaprikáshoz:

  1. A csirkecombokat előkészítjük.
  2. A vöröshagymát feldaraboljuk apróra, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel.
  3. A tűzre visszahelyezve tovább hevítjük 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és annyi vizet öntünk rá, hogy a combokat ellepje. Ízlés szerint sózzuk. Főzési idő kb. 1 óra.
  4. Ha a csirkecombok megpuhultak, levéből kivéve leszedjük a csontokról a husit egy külön tálba, majd késsel vagy darálóval pépessé alakítjuk. A husipépünket szaftosabbá tehetjük egy kis pörköltszafttal.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.

A palacsinta elkészítése

  1. A palacsinta összetevőit összeborogatjuk egy tálba, és gépi habverővel kikeverjük. Ne sokáig kevergessük azért, mert a palacsinta nem lesz ropogós, nyúlóssá válhat!
  2. Külön egy csészébe kevés olajat öntünk, amely a sütéshez kell majd. Minden sütésnél kanál segítségével a palacsintasütőbe csepegtetünk olajat, kissé felhevítjük, végül beleöntjük a palacsintamasszánkat. Minkét oldalát megsütjük.
  3. A kész palacsintákat egyenként betöltjük a husipéppel. (Először a két oldalát ráhajtva, majd feltekerjük a tésztát.)

A mártáshoz

  1. A megmaradt pörköltlevünket behabarjuk a tejföl és liszt elegyével. A habarás technikája: külön edényben elkeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel, majd ehhez a keverékhez hozzáöntünk egy merőkanálnyi forrásban lévő pörköltlevet.
  2. Kikeverjük, majd ezt az egészet hozzáöntjük keverés közben a pörköltléhez. Kiforraljuk- (kettőt, hármat rottyan), és el is zárhatjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3049
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden hagyományos hortobágyi palacsintának csirkepaprikás az alapja, ezúttal az én receptemben is. A változás a tésztában rejlik, mert teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem. Finom, kiadós, akár előételként, akár főételként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.