r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából

csandi
Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Mártás

997
Kalória
36.3g
Fehérje
90.7g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
254.9g
Víz
152.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Mártás

Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Mártás

Összesen 3994 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Mártás

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4982.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1019.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 3994 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, szódabikarbónát, a tejet és először annyi ásványvizet, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Amikor már homogén, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi vizet és az olajat, és addig keverjük, míg a megfelelő állagú palacsintatésztát kapjuk.
  2. A palacsintasütőbe teszünk egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát teszünk bele. Amikor már felül is megszilárdul, egy csöpp olajat teszünk rá, és átfordítjuk, és addig sütjük, amíg szépen kicsúszik a palacsintasütőből. Kicsit vastagabbra kell csinálni, mint amikor édes palacsintát készítünk.

Töltelék

  1. A darált húsból pörköltet készítünk az alábbi módon: a hagymát apróra vágjuk, és a felforrósított olajban üvegesre pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, megvárjuk, míg kifehéredik, ezután sózzuk, borsozzuk, és a fűszerpaprikát is beletesszük. Kis lángon addig pároljuk, míg levet ereszt, ezután kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, a lángot kicsit nagyobbra vesszük, és még 2-3 percig hagyjuk főni.
  3. Amikor megfő, leszűrjük, és a leszűrt lé 1/3-át visszatesszük a húsra, majd a másfél dl tejföllel együtt összefőzzük, hogy krémes állagú legyen.
  4. Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük úgy, hogy a két vége zárt legyen.

Mártás

  1. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, és a maradék pörköltlével összefőzzük.
  2. Egy jénai tálban sorba tesszük a megtöltött palacsintákat, leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p

Családunk nagy kedvence. Ha van pörkölt maradékunk, általában a palacsintatésztában találja magát, de sokszor készítem úgy is, hogy a pörköltet erre a célra főzöm meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek