Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából

Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából
Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk nagy kedvence. Ha van pörkölt maradékunk, általában a palacsintatésztában találja magát, de sokszor készítem úgy is, hogy a pörköltet erre a célra főzöm meg.

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta

Töltelék

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, szódabikarbónát, a tejet és először annyi ásványvizet, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Amikor már homogén, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi vizet és az olajat, és addig keverjük, míg a megfelelő állagú palacsintatésztát kapjuk.
  2. A palacsintasütőbe teszünk egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát teszünk bele. Amikor már felül is megszilárdul, egy csöpp olajat teszünk rá, és átfordítjuk, és addig sütjük, amíg szépen kicsúszik a palacsintasütőből. Kicsit vastagabbra kell csinálni, mint amikor édes palacsintát készítünk.

Töltelék

  1. A darált húsból pörköltet készítünk az alábbi módon: a hagymát apróra vágjuk, és a felforrósított olajban üvegesre pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, megvárjuk, míg kifehéredik, ezután sózzuk, borsozzuk, és a fűszerpaprikát is beletesszük. Kis lángon addig pároljuk, míg levet ereszt, ezután kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, a lángot kicsit nagyobbra vesszük, és még 2-3 percig hagyjuk főni.
  3. Amikor megfő, leszűrjük, és a leszűrt lé 1/3-át visszatesszük a húsra, majd a másfél dl tejföllel együtt összefőzzük, hogy krémes állagú legyen.
  4. Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük úgy, hogy a két vége zárt legyen.

Öntet

  1. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, és a maradék pörköltlével összefőzzük.
  2. Egy jénai tálban sorba tesszük a megtöltött palacsintákat, leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 501
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi palacsinta, húsos palacsinta, húsraguval töltött palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

993
finomliszt 40 dkg
1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tej 1.5 dl
ásványvíz 3 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 1.5 dl
finomliszt 2 evőkanál