r
Nosalty Logó

Tavaszi húsos palacsinta limon konyhájából

NS
Tavaszi húsos palacsinta limon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

571
Kalória
24.7g
Fehérje
48.7g
Szénhidrát
29g
Zsír
115.8g
Víz
112.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 2280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tojást, a tejet, a szódavizet, az olajat és a sót habverővel elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Csomómentesre keverjük.
  2. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát, kezünkkel körkörösen mozgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen elterüljön benne. Közepes lángon addig sütjük, amíg nyers részt nem látunk, ekkor megfordítjuk, és ennél rövidebb ideig a másik oldalt is megsütjük, majd tányérra tesszük.
  3. A vaj és némi olívaolaj keverékén a nagyon vékonyra vágott hagymát puhára pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a pici kockákra vágott csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd puhára sütjük, végül kissé ezt is megpirítjuk.
  5. Beletesszük a krémsajtot, a tejszínt, végül a reszelt sajtot, és sűrűre beforraljuk.
  6. Amikor kész, az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
  7. Két evőkanál tölteléket elkenünk egy palacsintán, feltekerjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Csütörtök-pénteken általában bevásárolok a hétvégére, hogy kihagyjam a tömeget, mert kisbabával így kényelmes. Előfordult már az is, hogy péntek éjszaka még ötletem sem volt, hogy mit főzzek szombatra. Egy ilyen éjjel, bébietetés közben jött ennek a palacsintának az ötlete. Minden volt hozzá, és amíg főtt a húsleves, sok-sok játék közt, több részletben meg is csináltam. Ez olyan jó lett, hogy gyakran fogom csinálni.   A palacsinta tésztájának az elkészítését régen pont fordítva kezdtem, de mióta egy étteremben láttam ezt a módszert, így csinálom, mert kézzel is könnyű kikeverni, nem kell hozzá robotgép.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek