Hozzávalók
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g öregtészta452 kcal
-
1660 kcal
-
180g víz0 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g élesztő13 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g ecet1 kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19g öregtészta43 kcal
-
47.6g teljes kiőrlésű liszt158 kcal
-
17.1g víz0 kcal
-
11.9g joghurt7 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6245.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 1916 mg
-
Nátrium 3186 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrát
-
Összesen 479.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 68 mg
Víz
-
Összesen 376.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1122 micro
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Elkészítés
- A hozzávalókat megdagasztjuk. (Én kenyérsütőben szoktam, de akinek nincs, az kézzel is dagaszthat.)
- Hagyjuk a duplájára kelni, majd megformázzuk, és újra kelni hagyjuk, amíg megint a duplája nem lesz. A formázás után már a sütőzacskóba tesszük.
- Bevagdossuk, bekötjük a zacskót, és mehet az előmelegített sütőbe.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Azért csak majdnem teljeskiőrlésű, mert ebbe is került fehérliszt az öregtészta miatt, de már egészen jók az arányok. Már nagyon sokféle teljeskiőrlésű kenyeret kipróbáltam több-kevesebb sikerrel. Ha nincs benne, csak TK liszt akkor elég "tégla" lesz belőle. Ha fehérliszttel készítem, akkor ugye már csak félbarna a kenyér. Egy mezőgazdász ismerősöm mondta, hogy nagyon jó lett az idén a búzája, nagyon magas a sikértartalma. Gondoltam, kérek belőle, és megpróbálom lisztté őrölni. Azt hittem, ez olyan egyszerű lesz:D. Azt mondta, annyit tud segíteni, hogy kicsit megdarálja nekem. Megkaptam a búzadarámat, és ne nevessetek, de kávédarálóval lisztet csináltam. Hát mit mondjak. Nem kevés idő..... Darálás, szitálás (műanyag szűrő), darálás, szitálás a végtelenségig. Azért csak lett lisztem. Nem tudom, hogy azért, mert frissen lett őrölve, vagy mert nagyon jó a búza minősége, de egészen más kenyér lett belőle, mint a boltban vásárolt TK lisztből készült kenyérnek. Más a színe, az állaga. Azt gondoltam, nem a legnagyobb méretű zacskót használom hozzá, mert úgyse lesz nagy kenyér. Majdnem ráfáztam, mert már szinte el se fért a kisebb méretű zacskóban. Majdnem úgy felkelt, mint a fehér kenyereim. Mivel most van TK. lisztem bőven, ezért kísérletezni fogok. Megpróbálok öregtésztát készíteni TK lisztből, és azzal kenyeret. Ha nem sikerül, nem fogom annyira sajnálni, mintha a drága boltban vásárolt lisztből csinálnék rosszat.