Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér

Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér
Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges, friss házi kenyér. Bátran fogyasztható cukorbetegként, fogyókúrához és egészséges életmódot követők számára az alacsony szénhidráttartalma miatt és az alacsony GI indexe miatt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű (én melegbe szoktam, könnyebben felfut benne az élesztő) folyadékunkba beletesszük a cukrot. Miután feloldódott, hozzámorzsoljuk az élesztőt, lassú kavargatás mellett szétáztatjuk benne, hogy ne legyen darabos, majd hagyjuk állni kb. 10 percet (ameddig fel nem fut).
  2. Élesztő felfuttatása alatt a liszteket egy tálban összekeverjük (akkorában, amiben majd keleszteni is tudjuk), hozzáadjuk a sót.
  3. A 10 perc elteltével hozzáadjuk az élesztőt és a felolvasztott margarint a lisztkeverékünkhöz, és összegyúrjuk alaposan, majd hagyjuk kelni egy órán keresztül. Majd újra alaposan átgyúrjuk, ha ragadna, a benne lévő lisztek valamelyikével lisztezzük be a kezünket a gyúrás közben.
  4. Szilikonos sütőformába tesszük vagy cserépedénybe, és ebben kelesztjük újra a tésztánkat, mivel sütni is már ebben fogjuk.
  5. Második kelesztés vége előtt bekapcsoljuk a sütőt 180°C-ra, hogy mire letelik az egy óra, elő legyen melegítve a sütő. 50 percet sütjük alul-felül sütéssel, és kb. 1/4 óránként spricceljük meg egy kis hideg vízzel (ez segíti a kenyerünk külsejét, hogy ne legyen száraz, hanem puha, ropogós legyen). 50 perc után feltekerjük a sütőt 200-210°C-ra, átállítjuk a sütőt hőlégkeverésre, és további 1/4 órát sütjük.
  6. Amikor megsült a kenyerünk (kicsit hagyjuk hűlni, hogy megtudjuk fogni), viszonylag rövid időn belül tegyük egy olyan tányérra vagy bármire, amin az alja is tud levegőzni, hogy ne izzadjon be, és fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
  7. Fogyasszuk el! Jó étvágyat! A mért adatokkal készült kenyér szénhidráttartalma 40,1gCH / 100g.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 210
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Street

Mióta szakács: 2016.11.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű kenyér, magos cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 225 g
kenyérliszt BL80 100 g
graham-liszt 100 g
sikér 75 g
10 g
margarin 50 g
víz 3 dl
cukor 5 g
friss élesztő 12.5 g