Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kenyér lordgomba konyhájából

Teljes kiőrlésű kenyér lordgomba konyhájából
Teljes kiőrlésű kenyér lordgomba konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, olcsó.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízbe egy teáskanál cukrot teszünk, majd felmelegítjük. Ne legyen nagyon forró. 
  2. Morzsoljuk bele a meleg vízbe az élesztőt. Tegyük félre pár percre, amíg felfut.
  3. Egy nagy tálba öntsük bele a liszteket, és keverjük össze. 
  4. Adjuk hozzá a liszthez a felfutott élesztőt, a natúr joghurtot és fél dl olajat.  Adjunk hozzá 1 tk sót. 
  5. Először egy fakanállal dolgozzuk össze a tésztát, majd kézzel is dagasszuk néhány percig.
  6. Fedjük le egy konyharuhával, és kelesszük 1 órán keresztül.
  7. Ha megkelt a tészta, melegítsük elő a sütőt 200 fokra, formázzunk cipót a tésztánkból, és süssük 50 percig vékonyan olajozott tepsin.
  8. Szeletelés előtt várjuk meg, amíg nagyjából kihűl.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 717
elküldve: 13
receptkönyvben: 170
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

lordgomba

Mióta szakács: 2012.01.13.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

korpás kenyér, cipó teljes kiőrlésű lisztből, házi barna kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samlislany
Samlislany Fri, 2015-02-13 21:06

Sziasztok! Én épp most próbálom, már sül. Annyi különbséggel, hogy nekem teljes kiőrlésű rozslisztem volt itthon, abból. :)

dioevi
dioevi Sun, 2014-05-25 07:41

Mit csináljak,hogy ne morzsálódjon ? Frissen még tudom, de később alig bírom szelni ...

Gabeszka111
Gabeszka111 Sat, 2013-02-09 17:07

Nagyon jó recept, ma sütöm harmadszorra. Könnyen elkészíthető, semmi bonyodalom és rendkívül ízletes és laktató, így nem kell belőle sokat enni:-) Kettőnknek 0,5kg elég 5-6 napra.

Tundchen
Tundchen Tue, 2012-11-13 12:20

Szuper recept! Ilyet kerestem, ami kívül puha, belül puha és még harmadnak sem száraz. :)

527
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
zabkorpa 10 dkg
finomliszt 10 dkg
élesztő 2 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
joghurt 140 g
napraforgó olaj 0.5 dl
1 teáskanál