Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Graham kenyér Márti konyhájából

Graham kenyér Márti konyhájából
Graham kenyér Márti konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában kenyérsütőgépben készítem, de nagyon finom sütőben elkészítve is. A graham liszt mennyiségét lehet növelni.

hozzávalók / 11 adag

ajánlat

Pirított hagymát, szárított paradicsomot és egyéb fűszereket is keverhetünk a tésztába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral. Beleöntjük az olajat.
  2. A lisztbe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet, sót, majd a főtt, összetört burgonyát. Jól összegyúrjuk, és szép sima tésztát dagasztunk. Letakarva kelesztjük kb. 1 órát.
  3. Kelesztés után átgyúrjuk. Majd papírral bélelt formába helyezzük, tetejét bevagdaljuk, és amíg a sütő melegszik, hagyjuk megint kelni.
  4. 180 fokon sütjük kb. 35-40 percet (tűpróbáig).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

kenyér graham lisztből, graham lisztes kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
víz 330 ml
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 45 dkg
graham-liszt 15 dkg
burgonya 25 dkg
cukor 1.5 ek
4 kávéskanál
élesztő 22 g