r
Nosalty Logó

Magyaros zöldbableves Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Magyaros zöldbableves Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    679 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19412 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4345 micro
Összesen 1228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveshez való zöldségeket megtisztítjuk,majd felkarikázzuk. Fazékba teszünk egy kevés olajat,és a kétféle répát kicsit átforgatjuk rajta, majd 2-3 perc után rádobjuk a zöldbabot is, és azzal is átforgatjuk.
  2. Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük: sóval, paprikakrémmelés ételízesítővel ízlés szerint. Majd felforraljuk, és lefedve puhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a rántást a 3 ek olajból és 1 ek lisztből. Atűzről lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, kicsit hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, 2 dl hideg vízzel kikeverjük, majd a forró levesből egy merőkanálnyival simára keverjük. Végül a leveshez adva jól kiforraljuk.
  4. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, majd ezzel dúsítjuk a levesünket. Ha szükséges,utána fűszerezzük.
  5. Éppen csak gyöngyözve forró ecetes vízben kifőzzük a tojásokat, óvatosan,egyesével beleöntjük őket,és egy kanál segítségével megigazgatjuk, és 3 percig főzzük. Ha kész,ezzel tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24805
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros zöldbableves Katharosztól
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, ízletes leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek