r
Nosalty Logó

Magyaros zöldbableves Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Magyaros zöldbableves Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    679 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19412 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4345 micro
Összesen 1228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveshez való zöldségeket megtisztítjuk,majd felkarikázzuk. Fazékba teszünk egy kevés olajat,és a kétféle répát kicsit átforgatjuk rajta, majd 2-3 perc után rádobjuk a zöldbabot is, és azzal is átforgatjuk.
  2. Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük: sóval, paprikakrémmelés ételízesítővel ízlés szerint. Majd felforraljuk, és lefedve puhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a rántást a 3 ek olajból és 1 ek lisztből. Atűzről lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, kicsit hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, 2 dl hideg vízzel kikeverjük, majd a forró levesből egy merőkanálnyival simára keverjük. Végül a leveshez adva jól kiforraljuk.
  4. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, majd ezzel dúsítjuk a levesünket. Ha szükséges,utána fűszerezzük.
  5. Éppen csak gyöngyözve forró ecetes vízben kifőzzük a tojásokat, óvatosan,egyesével beleöntjük őket,és egy kanál segítségével megigazgatjuk, és 3 percig főzzük. Ha kész,ezzel tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25448
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros zöldbableves Katharosztól
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, ízletes leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...