Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros gombócleves Salamon Csillától

Magyaros gombócleves Salamon Csillától
Magyaros gombócleves Salamon Csillától
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd egy edénybe beleszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy 3 l legyen. Sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
  3. Közben a kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, tojást, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
  4. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük.
  5. Amikor megfőtt, a tejfölt 2 ek lisztet kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, és összeforraljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 115
elküldve: 7
receptkönyvben: 242
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás leves krumpligombóccal, kolbászgombócos leves, magyaros leves gombóccal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-03-09 16:33

Kedves Csilla!
Nagyon örülök, hogy rábukkantam a receptjeidre, ma már elmentettem
"tojásmalackákat", "tojáskacsákat" és most ezt a levesreceptet is a gyüjteményembe
teszem. Nagyon szeretjük a magyaros ételeket, ízeket, szeretek minden újat kipróbálni.
Üdv.minden jót: Adél

Csitke
Csitke Thu, 2014-01-09 19:29

Ez a leves isteni finom lett, még annak ellenére is hogy a fokhagymát kihagytam! Köszönöm a receptet! :)

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2013-03-08 18:45

Kedves Vcsuka,Éva -Anyóca és Edit:)
Örülök,hogy a ti asztalotokon is gyakori vendég lesz ez a leves:))Jó étvágyat hozzá:))
Üdv:Csilla:)

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2013-03-08 18:43

Kedves Erika:)
Köszönöm az észrevételt:)Akkor kell beletenni a fokhagymát amikor sózzuk és őrölt borssal megszórjuk:)Sorry:))
Üdv:Csilla:)

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-08 10:35

Kedves Csilla!
Ez a leves nagyon finom lehet, el is készítem hamarosan!
Üdv.Edit

borika00
borika00 Wed, 2013-03-06 16:34

Kedves Csilla. Jól hangzik, biztos ki fogom próbálni. Egy kérdésem lenne a fokhagymáról, hogy hogyan és mikor kell bele rakni mert nem látom hogy írtad volna. Üdv: Erika.

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-05 15:17

Kedves Csilla! Ez egy oriasi otlet, nagyon tetszik, elmentettem. Azt hiszem, hogy sokszor fogom elkesziteni. Udv. pussycat:)

434
burgonya 20 dkg
lángolt kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 4 evőkanál
víz 3 l