r
Nosalty Logó

Húsgombócleves Nikóka konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nikóka
Húsgombócleves Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Húsgombóchoz

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Húsgombóchoz

Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Húsgombóchoz

Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3869 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5151 micro
  • β-karotin
    15475 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    6557 micro
Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Húsgombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a karikára vágott répákat, a borsót és a feldarabolt zöldbabot, a fokhagymát. Megsózzuk, majd pár percig pároljuk, ráhintjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk az ételízesítőt és felöntjük vízzel.
  2. Amíg a leves felforr, elkészítjük a gombócokat. Mindent jól összegyúrunk, és pici diónyi gombócokat formálunk.
  3. Beletesszük a levesbe, majd takarékon készre főzzük. Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a lestyánt és a petrezselymet. 5 percig főzzük még, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2508
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócleves Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

A férjem egyik kedvence. Ezt a receptet is az anyósomtól tanultam. A petrezselymet és a lestyánt össze is vághatjuk, de ahol kisgyerek van, nem biztos, hogy jó ötlet, mert nem igazán szeretik.

Hozzávalók

Leveshez

Húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili