Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári gulyás

Kolozsvári gulyás
Kolozsvári gulyás
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gulyás nálunk a tipikus szüreti eledel. Ha nagyobb munkák vannak a ház körül és sokan vagyunk, vagy csak bográcsolni akarunk - gyakran csinálok. Vegyes húsból és zöldség nélkül szereti az én családom. Ez a recept azonban annyira megtetszett, gondoltam, répa és zöldség nélkül, káposztával majd csak megeszik:). Bejött! Ez is ízlik! Ezen túl majd gyakrabban készítem így is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az én adagom a recept szerint ajánlottnak a kétszerese. Gulyásból nem lehet keveset főzni:). Négy főre természetesen mindenből vehetjük mindennek a felét. Az igazsághoz tartozik, hogy marhalábszár éppen nem  volt a hentesnél, ezért sertéslapockából készítettem:). Ezzel is nagyon finom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
  2. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát hasábra vágjuk).
  3. A hagymához adjuk a fűszerpaprikát, (gyorsan elkeverve) és egy-két kanál vizet is öntünk alá.
  4. Ezután jön bele a hús, zúzott fokhagyma, kömény, bors, és felöntjük 1 vagy 1,5 l vízzel.
  5. Amikor majdnem puha, jöhet bele a káposzta, burgonya, 1 zöldpaprika és 1 paradicsom.
  6. Tálaláskor finomra vágott petrezselymmel negszórjuk.

 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 458
elküldve: 7
receptkönyvben: 176
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, kolozsvári gulyás, káposztás marhagulyás

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Thu, 2011-12-15 10:13

Köszönöm szépen. Kívánok Neked és Családodnak boldog, békés karácsonyt, jó sütéseket, főzéseket:))) szeretettel: Emi /Ui.: a gulyást próbáld ki, mert nagyon finom. Én legközelebb oldalas darabokkal és az eredetileg is javasolt marhahússal fogom csinálni, a "rendes" gulyást is így szertjük.:)/

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-12-15 08:59

Kedves Tekovács !
Köszönöm ezt a receptet, ha az idén már nem, de jövőre biztosan elkészítem !
Imádjuk a gulyásokat ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

285
marhalábszár 80 dkg
vöröshagyma 30 dkg
disznózsír 5 dkg
burgonya 80 dkg
káposzta 80 dkg
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 1.5 l