r
Nosalty Logó

Magos lapkenyér

Évi néni
Magos lapkenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

155
Kalória
7g
Fehérje
18.9g
Szénhidrátok
6.5g
Zsír
12g
Víz
20g
Koleszterin
3.8g
Rost
1.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    1927 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1856 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

  1. Ha maglisztünk van otthon, azt használjuk, ha mag, akkor azt egy száraz serpenyőben kicsit átszárítjuk, megpirítjuk, majd kávédarálóban lisztté őröljük.
  2. A tökmag, napraforgómag és a sajt felének kivételével a többi anyagból tésztát gyúrunk, legalább fél órára (de akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát vékonyra, maximum 2 mm-re nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással, megszórjuk a tökmaggal és napraforgó maggal és a reszelt sajt másik felével, kicsit a nyújtófával belenyomjuk a tésztába, majd 12 egyforma szeletre vágjuk pizzavágóval.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Vesszük az üzletben jó drágán ezt a kenyeret. Nagyon ritkán visz rá a lélek, hogy költsek rá, pedig nagyon finom, laktató, egészséges. Így hát feltettem a szemüvegemet, és kiolvastam miből is áll ez a finomság. Este munka után nem bírtam magammal, hanem összeállítottam a tésztát, és reggel, munkába menet előtt, már meg is sütöttem, így kollégáimmal már ezt reggeliztük. Sikerült ugyanolyanra készítenem, mint az eredeti.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...