r
Nosalty Logó

Skandináv kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Skandináv kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 844 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3234.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 844 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12937.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1964 mg
  • Foszfor
    4246 mg
  • Nátrium
    4771 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    765 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 3371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba öntünk mindent, és a végén hozzáadjuk a vizet, jól összekeverjük.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. Előveszünk 2 gáztepsit, és letakarjuk sütőpapírral, majd leszórjuk egy kis lisztel és vékonyan (kb fél centi vastagsággal), egyenletesen (én egy kanalat használtam) elterítjük.
  4. A tetejét megnyomkodjuk az ujjunkkal, hogy göröngyös legyen aztán egy pizzavágóval 10x6 cm-es szeleteket vágunk, a végén pedig leszórjuk a tetejét egy kis korpával.
  5. Sütni hagyjuk 45 percig, aztán lehúzzuk 100 fokra, és megpattintjuk az ajtót, így hagyjuk száradni 30 percig.
  6. Hagyjuk hogy kihűljön, és darabokba szedjük (kb. 20 db lesz belőle), majd tároljuk.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19133
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a Wasa típusú kenyeret, mert egészséges és finom, ezért szerettem volna, ha saját magam készítem el, és végre meg is tettem. Ez itt az első próbálkozásom eredménye. Nekem egy kissé keményebb lett a kelleténél, de még úgy is nagyon finom. Szerintem ha hozzáteszünk egy kis száraz élesztőt, akkor ropisabb lesz és nem kemény. Következő alkalommal én úgy csinálom, hadd lássuk, úgy milyen.  

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Hú, ez maga az egészség, csak kenyér formájában! Csudajó! Üdv, Zsuzsa

ze(n)derta

kedves Szidi! nagyon szper ez a recept! köszönöm, hogy megosztottad velünk! további sok ilyen jót! üdv, toma

gara

Kedves Szidi! elkészítettem ezt a finom kenyeret icipici változtatással mert nem volt itthon zablisztem én teljeskiörlés? rozslisztet tettem helyette , így is finilett szerintem.De lenne kérdésem az olajat meglehetne felezni mert én sokallom kicsit, érz?dik rajta az olaj íz . A kész kenyér darabok azok jól sikerültek én kicsit kisebbre vágtam ?ket, ja és egyszerre tettem a süt?be a két tepsit energia takarékosságból, sütés felénél cseréltem meg ?ket. Üdv.Gara

Törölt felhasználó

Kedves Gara! Els? sorban sajnálom, de nem olajat, hanem napraforgómagot kell tenni bele. Örvendek, hogy száraz éleszt?vel ropisabb lett. Én friss éleszt?vel próbáltam, de még úgy is kissé kemény, majd megpróbálom több éleszt?vel, hátha ropisabb lesz....az is lehet, hogy az olaj segített rajta, ki kell próbáljam egy kevéssel. Takarékosság és id? szempontjából én is a két tepsit egyszerre teszem be és id?közben megcserélem ?ket, hogy biztosra átsüljenek. Ellenben azt tapasztaltam, hogy minél vékonyabb rétegben helyeztem el, annál jobb lett. Üdv, Szidi

gara

Ja még egy tettem bele szárított éleszt?t így tényleg ropis lett :-)

gara

Hú ha ezt jól elnéztem most látom hogy nem is kell bele :-) , napraforgó magot azt tettem bele :-) Ja és ki is nyomtattam a receptet , ez már nem semmi :-) :-).Szerintem olajból egy fél deci jót tesz neki , legalább is nem fog annyira töredezni szerintem. Elnézést kérek hogy olyanért reklamáltam ami nem is a Te hibád. Üdv: Gara

Törölt felhasználó

Semmi gond. Jó visszajelzéseket kapni, legalább így közösen javíthatunk a recepteken. Üdv, Szidi

Törölt felhasználó

Kedves Szidi! Tegnap délben találtam rá a receptedre, estére pedig már el is készítettem próba képen csak fél adagot. Tettem bele olajat is a fél adag tésztába 1/4 csészével, éleszt? helyett szódabikarbónával. Candidás vagyok ezért sem éleszt?, sem süt?port nem használhatok. A kenyérkék omlósak is, meg ropogósak is, és szépen egyben vannak a lapocskák. A nyers tésztától kicsit megijedtem, mivel nagyon hígra sikerült, ezért nem is tudtam felszelni, csak tíz perc sütés után. Sütni 180 C-n légkeveréssel 20 percig, majd felhúztam 200 C-ra újabb 20 percre, majd a süt?ben hagytam kih?lni, nyitott ajtónál. Köszönöm szépen a receptet!

Kodia1

Nagyon jó a recept, bár én egy-két változtatást végeztem rajta. Teljes ki?rlés? tönkölybúzalisztet használtam, most csak ez volt itthon, zabliszt helyett darált zabpelyhet használtam (olcsóbb). Így is m?ködött. Köszönöm a receptet. Klaudia

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek