Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macedóniai zöldségsaláta

Macedóniai zöldségsaláta
Macedóniai zöldségsaláta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Macedóniai zöldségsaláta (fr. macedon, macedóniai, Republika Makedonija): francia alapértelmezésben színes, vegyes zöldségsaláta, étvágygerjesztőként, köretként vagy fő fogásként felszolgálva.
Vagyis a nálunk francia saláta néven jegyzett keverék: külön-külön megpárolt zöldborsó, sárgarépa vagy bébi karotta, zöldbab, fehérrépa olvasztott vajjal meglocsolva vagy sűrű majonézbe keverve.


hozzávalók / 6 adag

A salátához

A mártáshoz

ajánlat

A saláta kiváló kísérője hidegtálaknak pl. a tormakrémes sonkatekercsnek, a kaszinótojásnak, de magában is finom és tápláló.
Télen jonatánalmát és mirelit vagy konzervborsót is használhatunk hozzá. A konzervborsót már nem szükséges főzni, csak a levét kell leszűrni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket csipetnyi cukorral és kevés sóval ízesítettt vízben, külön-külön főzzük forrástól számítva 5-10 percig. Vigyázzunk, hogy egyik zöldséget se főzzük túl puhára, mert akkor kása lesz a salátából!
  2. Kihűtjük a zöldségeket. A megfőtt burgonya vizébe forrón 1 mk cukor 1 mk ecetet teszünk, ha így hűtjük le, nem lesz "száraz".
  3. A zöldségeket a borsó kivételével apró kockákra vágjuk.
  4. 1 tojássárgájából és 1 dl olajból majonézt készítünk, majd a többi összetevővel összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor petrezselyem zöldjével, paradicsom-, paprikakarikával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 800
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

francia saláta, macedón saláta, zöldségsaláta majonézzel, borsó-karalábé saláta almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
burgonya 20 dkg
sárgarépa 10 dkg
karalábé 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
alma 20 dkg
csemegeuborka 10 dkg
ecet 1 kk
porcukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
tejföl 3.75 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
mustár 2 tk
porcukor 0.5 teáskanál
1 kk
citromlé 1 tk
bors 1 csipet
fehérbor 20 ml