r
Nosalty Logó

Mac and cheese Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Mac and cheese Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

743
Kalória
32.4g
Fehérje
65.6g
Szénhidrátok
37.6g
Zsír
90g
Víz
101.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
7.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5928 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 743 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259 g

Zsír

  • Összesen
    301.1 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15941.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    5829 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    4211 mg
  • Nátrium
    4801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    719.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1507 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3246 micro
Összesen 5928 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós vízben, de ne főzzük nagyon puhára.
  2. Közben a cheddar sajtokat és a mozzarellát nagy lyukú reszelőn, a parmezánt kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk.
  3. Egy mély lábosba beletesszük a vajat, és felolvasztjuk. Rátesszük a felkarikázott újhagymát, és megpároljuk 1-2 perc alatt. Ezután rászórjuk a lisztet állandó kevergetés mellett, majd kb. 1 perc múlva hozzáöntjük a tejet és a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót, az őrölt babérlevelet és a kakukkfüvet. Sűrűre főzzük.
  4. A sajtokat összekeverjük, és kb. a 2/3-át belekeverjük a szószba. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le, és beleforgatjuk a sajtszószba.
  5. Egy tepsibe öntjük a sajtos tésztát, és a maradék sajttal megszórjuk. 210 fokos sütőben kb. 30 perc alatt szépen megpirítjuk. (Én hideg sütőbe tettem, de előmelegített sütőbe is tehetjük, akkor rövidebb a sütési idő.)
  6. Kockára vágva, forrón tálaljuk ezt a mennyei tésztaételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt a finom fogást készítettem el ma ebédre. Egyszerű az elkészítése, és nagyon laktató. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 184 kalória van.

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...