Nosalty Logó

Lyoni sertésszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Lyoni sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 457 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 2733 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 105 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 457 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2504 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2733 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Páchoz

Húshoz

Elkészítés

Páchoz

  1. Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki.
  2. Keverjük el a tejben a 4 gerezd zúzott fokhagymát és a mustárt, ebbe forgassuk bele a hússzeleteket. Nyomkodjuk le, hogy ellepje, majd hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább 3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Húshoz

  1. Amikor készítjük, szűrővel alaposan csöpögtessük le a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát sózzuk be, és borsozzuk meg kicsit, majd forgassuk meg őket lisztben. Forró serpenyőben nagyon kevés zsiradékon pirítsuk meg mindkét oldalukat szép pirosra (kb. oldalanként 3 perc).
  2. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kicsit a paradicsompürét, engedjük fel a borral és a vízzel, sózzuk picit. Tegyük vissza bele a hússzeleteket, és kis lángon pároljuk még kb. 15-20 percig, időnként átmozgatva a hússzeleteket. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Szépen be fog sűrűsödni a húson lévő liszttől.
  3. Ha sűrűbb vagy több mártást szeretnénk, a visszamaradt olajra szórhatunk még kevés lisztet, mielőtt rátesszük a paradicsompürét, és több vízzel öntsük fel.
  4. Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk szeletekre, és szedjük szét karikákra. Azokat is forgassuk meg lisztben, majd bő olajban süssük aranysárgára. Ha kész, csepegtessük le itatós papíron. Fontos, hogy ne sózzuk meg a hagymát, mert akkor levet enged, és nem fog megpirulni!
  5. A szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymakarikákat, és petrezselymes burgonyával vagy sült burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 562
  • Össznézettség: 206300
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik ételfutártól rendeltem egyszer ilyet, és nagyon ízlett, szerettem volna én is elkészíteni. Kutakodni kezdtem, és végül több receptet összegyúrtam, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet szerettem volna. Érdemes kipróbálni bármilyen más hússal is, nálunk nagy kedvenc lett.

Hozzászólások

Derelye főszakács

Gratulálok a recepthez, leny?göz?en finom lett! Férjem unszolására készítettem el, mindent úgy csináltam, ahogyan leírtad. Egészen a végéig kételkedtem benne, mert nem tetszett a paradicsomos, boros szósz, de a végére tényleg bes?r?södött, elillant az er?s borszag és egy s?r?, istenien finom szaft lett bel?le. Hatalmas sikert aratott, csak ajánlani tudom mindenkinek. Még egyszer nagyon köszönjük a receptet!

Audrey

Kedves Derelye f?szakács! Elismerésem, hogy bár kételkedtél benne, mégis elkészítetted. :) Annak meg kiváltképp örülök, hogy kellemes csalódást okozott, köszönöm a visszajelzésed! Audrey

TraRita

Kedves Audrey! Tökéletes lett az étel! :) Köszi szépen a receptet! Üdv: Rita

Hozzávalók

Páchoz

Húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek