Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral

Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral
Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén 2016 ban Szakács Mester vizsgát teszek, ez az ötfogásos gála menü első része.

hozzávalók / 4 adag

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Szólj hozzá!

elkészítés

Szedres lilahagyma-lekvár

  1. A hagymát vékony karikára vágjuk.
  2. Mézet forrósítunk, és rárakjuk a hagymát, majd az összes fűszert és ízesítőt.
  3. Puhára pároljuk, kb. 20 perc alatt.

Gyümölcsgyöngy

  1. A gyümölcsökből karalábévájóval gömböket vágunk.
  2. A mézet és balzsamecetet elkeverjük. A gyümölcsöket belekeverjük.

Libamájpástétom

  1. A libamájat tisztítjuk, kivágjuk az ereket belőle. Tejbe áztatjuk a májat egy napra.
  2. A libazsírt megolvasztjuk, belerakjuk a májat, a hagymát, és 95 C fokon 1 órát sütőben abáljuk.
  3. Leszűrjük. A májból kivágjuk a közepét rúd alakban. A többi májat cuterbe rakjuk az abált hagymával. Fűszerezzük, és tokaji aszúval ízesítjük. Pürésítjük.
  4. Pástétom formába rakjuk, a közepébe az egész májat. Kihűtjük.
  5. Ha már kihűlt és megdermedt, kivesszük a formából, és bekenjük a fűszervajjal, újra hidegre dermesztjük, és kész is.
  • sütési hőfok: 95°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 5000 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kategória: sós krémek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Libamájpástétom gyümölcsgyöngyökkel és szedres lilahagyma-lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1893
méz 5 dkg
lila hagyma 50 dkg
szeder 20 dkg
15 g
vörösborecet 1 dl
vörösbor 2 dl
őrölt fűszerkömény 15 g
sárgadinnye 10 dkg
sárkánygyümölcs 10 dkg
mexikói földicseresznye 10 dkg
szőlő 10 dkg
fehér balzsamecet 5 ml
méz 5 dkg
libamáj 50 dkg
tej 5 dl
15 g
pulykafűszerkeverék 25 g
libazsír 50 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fehérbor 1 dl
fűszervaj 15 dkg