Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgómagos kenyér

Napraforgómagos kenyér
Napraforgómagos kenyér
220 perc / előkészület: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legújabb felfedezettem. Az elején azt hittem, nem fog sikerülni, mert elég kevés ennyi tészta az aránylag nagy keverőtálamba - ilyenkor nem keveri meg rendesen. De ahogy kelt a tészta, úgy töltötte ki a keverőtálat, és az eredmény egy igazán finom, puha kenyér lett. Újabb bizonyíték arra, hogy néha a legegyszerűbb a legjobb is egyben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só, a cukor és a napraforgómag. Adjuk hozzá a lisztet.
  3. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal. Válasszuk ki a megfelelő programot, állítsuk be 750 g-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, Márton-nap, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, kenyér napraforgómaggal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Galsika
Galsika / Galsika Tue, 2014-06-03 12:59

Szia Moncsa,megsütöttem a kenyékét már többsz is ,azaz hogy majd mindennap ,nagyon finom ,a sót 2 mokkás kanállal és a cukrot is 2 mokkás kanállal teszem és a lisztet 3 fajta liszből is keverem ,nagyon finom köszi a receptet....Üdv ,Betuska

Galsika
Galsika / Galsika Thu, 2014-05-22 11:44

Kedves Moncsa :Szia én tegnap megsütöttem a recept szerint a kenyérkét az ize nagyon sós lett ,valahogyan sokallottam bele a cukrot meg a sót no de ha igy van a receptben akkor kipróbálom ,mert most kaptam a fiaméktól kenyérsütő gépet,most megint hozzá fogok és kevesebb sót ,cukrot fogok bele tenni,a végeredményről majd beszámolok.... Üdv:Betuska

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2014-05-22 12:27

Szia! Sajnos ez a bogres meg kanalas receptek hatranya, hogy nem egyertelmu mennyisegek... Vagy esetleg pupos evokanallal tettel bele? Kijavitom laposra, hogy egyertelmu legyen. Sajnalom, hogy nem lett jo a kenyered :( Remelem, legkozelebb jobban sikerul! Majd ird meg kerlek :)

szeretet1955
szeretet1955 Tue, 2013-02-19 11:44

Nekem nincs kenyersuto gepem kerdesem kb. mennyi ideig kell sutni egyszeru sutoben?

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2013-03-03 12:53

Szia!

Huha, jo kerdes, nagyon sutofuggo. Ahogy elnezem itt az oldalon, masok 40-45 percig sutik a kenyereket 170-180 fokon.
En csak zsomlet szoktam sutni sutoben, annak eleg 30 perc.
Szerintem csinald ugy, hogy allitsd be a csipogot 30 percre, es a 30 perc letelte utan figyeld, hogy pirul a kenyer (bar 40 perc alatt meg biztosan nem eg meg...)

vandre74
Vandre / vandre74 Thu, 2012-05-17 10:58

szia!!komolyan mondom eddig ez volt a legjobb kenyerem amit elkészítettem e recept szerint.Nem tömör hanem puha levegős ígaz, én 500 gr fehér lisztből csináltam és nem kevertem a lisztet másfajtával.Örülök,hogy rátaláltam erre a jókis receptre ,örökre elmentem:)))Legközelebb barna kenyeret sütök e recept szerint:)))

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2012-05-18 11:02

Szia!

Nagyon orulok, hogy izlett :) Van meg nehany hasonlo receptem (a magos kenyer pl.), ajanlom figyelmedbe sok szeretettel :)

Jo etvagyat!

vandre74
Vandre / vandre74 Wed, 2012-05-16 20:06

szia!!Én most sütűm,úgyhogy kiváncsi vagyok a végeredményre..Én már többfélét bróbáltam,kefírest meg krumplisat is de ilyet még nem..örülök,hogy megtaláltam ezt a receptet is:)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Wed, 2012-05-16 20:54

Dejo :)))
Akkor rovidesen eredmeny is lesz, hm? Kivancsian varom a kommented, hogyan izlett!

manyoka
manyoka Tue, 2012-01-17 15:30

Szia Moncsa! Az valóban igaz, hogy a legeslegjobb liszt az, amelyiket frissen őrlik meg. :-) Én is gondolkoztam házi malmon, de az ára miatt még várat magára.
További szép napot!

manyoka
manyoka Sun, 2012-01-15 21:54

Szia Moncsa! Tegnap megcsináltam a kenyeret, nagyon finom lett. Igaz változtattam rajta annyit, hogy a 400 g fehérliszt helyett 150 g rétesliszt+250 g finomliszt került bele, és én egy egész zacskó porélesztőt tettem bele. Egy egyszerű Clatronic gépem van itthon, és a normál programon nálam 3 óra alatt megsült. Köszi a receptet!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2012-01-15 22:25

Szia manyoka!

Orulok, hogy izlett a kenyer!

Biztosan jo a finom- meg retesliszt kevereke. Amit en hasznalok, fogalmam sincs, hogy milyen finomsagu, mert malomban vesszuk, ott orlik frissen, es ebbol sutok mindent (eddig meg se kenyerrel, se pogacsaval, se sutivel nem volt gondom.) A zacskon persze nem ir semmit :))) De idovel kitapasztalja az ember, hogy a bolti liszteket milyen aranyban kell keverni, hogy jo legyen.
Es igen, a poreleszto 1 zacsi kb. 1/3 - 1/2 kocka frissnek felel meg. Kicsit dragabb, meg kevesbe egeszseges, de teny, hogy nem kell hutoben tartani, es sokaig elall (nalunk is van mindig 1 zacsi tartalekban, ha esetleg elfelejtenenk venni frisset) - szoval kenyelmesebb, mint a friss. Es a kenyer ugyanolyan szepen megkel :)

Ujfent, orulok, hogy izlett, es orulok, hogy te is az otthon sutok taborat noveled ;) Csak igy tovabb!

erikaanyu
erikaanyu Sun, 2012-01-08 20:25

szia nincs hőlégkeveréses sütöm kenyér sütöm van abban megtudom sütni ?

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2012-01-08 20:44

Szia,
a holegkevereses sutoben sutes csak opcio, ha nincs kenyersutod. A leiras kenyersuto gepre vonatkozik.

614
víz 3 dl
olívaolaj 4 ek
cukor 2 csapott ek
1 ek
napraforgómag 50 g
finomliszt 400 g
graham-liszt 100 g
friss élesztő 1.6 dkg