r
Nosalty Logó

Lencseraguleves a'la janettaylor

janettaylor
Lencseraguleves a'la janettaylor
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

443
Kalória
18g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
22g
Zsír
319.1g
Víz
38.8g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    319.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2952 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    535.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    3828.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2814 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2752 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 5317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsénket előző este.
  2. Süssük ki a baconkockákat, pucoljuk és szeljük fel a zöldségeket. Kétszer annyi vízben tegyük fel a leöblített lencsemennyiséget, és kis lángon kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a sültszalonna-darabokat, a zsírjából is mehet bele. Helyezzük teatojásba a fokhagymacikkeket, a babérleveleket és a tarka borsot. Rakjuk bele, mint ahogy a zöldségeket is (amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet is) és a vajunkat. Fűszerezzük ízlés szerint. A sóval óvatosabban bánjunk, a bacon okán.
  3. Dinszteljük meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a többi zsiradékot és a lisztet. Sötét rántást készítsünk, és keverjük hozzá a már szinte kész levesünkhöz. Forraljunk rajta egyet, és csurgassuk bele a limelevet is.
  4. Kínáljuk tejföllel, jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Még mindig lencse.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek