Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói vöröslencseleves

Marokkói vöröslencseleves
Marokkói vöröslencseleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a fűszeres keleti ételeket, ez az egyik kedvencünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vöröslencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével.
  2. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
  3. Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és korianderzölddel.
  • költség: 540 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 386
elküldve: 2
receptkönyvben: 171
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leves vöröslencséből, fűszeres vöröslencseleves, paradicsomos vöröslencseleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MolnarE
MolnarE Mon, 2017-12-04 13:24

Fuuu, ez valami isteni. A fuszerek mennyiseget megsokszoroztam, mert fuszerimadok vagyunk. Biztos, hogy nagyon sokszor el fogom kesziteni, foleg igy telen esik jol a fuszeres leves! Koszonom a receptet! :)

ildike1988
ildike1988 Fri, 2015-04-17 13:56

Ma készítettem el, nagyon finom és laktató! ;) köszönöm a receptet!

Lenamami
Lenamami Tue, 2013-12-31 13:44

Ez valami Isteni, nagyon köszönöm a receptet! Nagy kedvenc lesz :)

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2013-11-21 16:28

Finom :-)! Csak én citrom helyett kevés balzsamecetet raktam bele, mert citrom nem volt itthon, és lusta voltam csak azért elmenni vásárolni..

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-11-21 18:14

Kedves zsófikacsa!Örülök,hogy elkészítetted,de vigyázz az ízesítésekre,mert a balzsamecetet a Marókkói konyha nem használja ,és más az íze tőle,az ételnek.A Francia,olasz.angol konyha viszont igen.Bár nemudom hogy a fehér balzsamecet ha szőlőből készül,talán pótolhatja.

zsófikacsa
zsófikacsa Fri, 2013-11-22 17:27

KEdves Zsuzsamama! Nekem igazából mindegy, hogy nem teljesen olyan lett így, mint az eredeti marokkói recept. A lényeg, hogy úgy általában finom lett, és az ecet szintén adott neki egy savanykás ízt, amit a citrom adott volna. Aztán hogy az eredmény nem teljesen marokkói lett? Hát annyi baj legyen! A recepteknél a legfontosabb az ötlet merítése, aztán az ember saját szája íze szerint variálja (meg ami van éppen otthon). És ez ötletnek igen jó volt :-)

kriszi23
kriszi23 Wed, 2013-10-30 15:23

Nagyon finom volt, a párom szülei meg egyenesen oda voltak :-D

614
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
koriander 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fahéj 0.25 teáskanál
2 tk
chili 1 késhegynyi
citromlé 1 fél citromból nyert
koriander 1 csokor
tejföl 2 ek
bors 1 csipet
vöröslencse 60 dkg
zöldség alaplé 1.5 l
konzerv paradicsom 20 dkg