r
Nosalty Logó

Lencseleves barna sörrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fakanál és Tűsarok
Lencseleves barna sörrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 591 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3728 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1113 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35471 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 2362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    726 micro
  • β-karotin
    1734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legalább 12 órát áztassuk be a lencsét.
  2. Először minden hozzávalót előkészítünk. Apróra felvágjuk a hagymát, felkockázzuk a szalonnát, karikázzuk a kolbászt.
  3. Kaparjuk le a répa és a gyökér külsejét. A répát karikázzuk fel. A gyökeret nagy darabokban szoktam hagyni, mert ezt a zöldséget nem szeretem, viszont az íze jó bele.
  4. Egy nagy fazékban melegítsük fel olajat, és a hagymát, szalonnát, kolbászt pirítsuk meg rajta.
  5. A lencsét szűrjük le, és öntsük bele a fazékba. Egy picit keverjük át az egészet, majd öntsük fel vízzel. Annyi kell bele, hogy ellepje a lencsét, és még olyan két centivel felette is legyen.
  6. Amikor forr a víz, keverjük bele a kockát és a fűszereket, kivéve a petrezselymet. Figyelni kell a lencsét. Ha úgy érezzük, elkezdett puhulni, rakjuk bele a répát, a gyökeret és a petrezselymet. Addig főzzük, amíg a lencse elég puha nem lesz, de azért ne főzzük szét. Viszont mielőtt még teljesen jó lenne, adjuk hozzá a sört. Éppen, hogy egy kicsit rottyanjon az egésszel.
  7. Egy-két kanál tejfölt a tányérban rakjunk rá.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 919
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Ennek a levesnek története van. Nem vagyok nagyon leveses, de azért néha megeszem. Inkább főételként, nem szoktam utána még másodikat is enni. Egy ilyen alkalommal az édesanyámnál voltam, amikor neki el kellett mennie. Hát otthagyott, hogy főzzem meg a lencselevest. Igen ám, de én még sohasem főztem, így a saját fejem után mentem. A sör pedig hirtelen ötlettől vezérelve került végül bele. Anyám hazajött, és nagyot csodálkozott, hogy milyen finom lett. Mondtam neki, hogy persze, sörrel minden finomabb. Azóta a lencseleves elkerülhetetlen hozzávalója a barna sör nálunk. Ez itt nem a reklám helye, nem kell valami nagyon drága sört beleönteni. Ezért is lett ez az egyik első recept a gasztro blogomon. Azóta is a sör gyakran szerepel a hozzávalók között egyre több receptemben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek