Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás lencseleves

Gombás lencseleves
Gombás lencseleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lencse minden formáját nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lencsét előző éjjel beáztatjuk, majd leszűrjük.
  2. Egy közepes fazékban félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, belepréseljük a fokhagymát.
  3. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.
  4. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves gombával, gombás lencsés leves, sült gombás lencseleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
lencse 40 dkg
víz 2 l
0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
gombakonzerv 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál