Vöröslencse-főzelék mustáros sajtmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vöröslencse-főzelék
-
83g vöröslencse298 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
1g só0 kcal
-
167g víz0 kcal
Sajtmártás
-
67g tej37 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g edami sajt119 kcal
-
7g mustár4 kcal
Összesen
595
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vöröslencse-főzelék
-
250g vöröslencse895 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Sajtmártás
-
200g tej112 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g edami sajt357 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
1788
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vöröslencse-főzelék
-
20.3g vöröslencse73 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2g lilahagyma1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
40.7g víz0 kcal
Sajtmártás
-
16.3g tej9 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
8.1g edami sajt29 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
Összesen
145
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1933.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 225.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
595
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5800.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 1225 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 2917 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 676.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1788
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Vöröslencse-főzelék
-
250 g vöröslencse
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 kis db lilahagyma
-
2 teáskanál kurkuma
-
2 teáskanál édesköménymag
-
2 ek vaj
-
1 kávéskanál só
-
5 dl víz
Sajtmártás
-
200 ml tej
-
5 ek tejföl
-
100 g edami sajt
-
2 ek mustár
Elkészítés
Vöröslencse-főzelék
- A lencsét főzni tesszük annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük, de ha sok víz párolog el, a fűszerek hozzáadásáig lehet pótolni. Utána már nem, mert elveszi a fűszerezés ízét.
- Apróra vágjuk a fokhagymát és lila hagymát, és hozzáadjuk a lencséhez.
- A forrástól számítva 15 perc múlva adjuk a lencséhez a vajat, majd 5 perc után a kurkumát, édesköményt és a sót.
- Még 10-15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
Sajtmártás
- A tejet megmelegítjük. Hozzáadjuk a tejfölt.
- Forrás után adjuk hozzá a feldarabolt sajtot.
- Amikor a sajt felolvadt, hozzáadjuk a mustárt. 2 percig összefőzzük a krémet.
- A lencsefőzelékre öntve vagy azzal egybekeverve tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4371
- Feltöltés dátuma: 2017. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mese - Habbal (J. Hanna)
14 recept
A fűszerezés miatt teszem fel ezt a receptet. A szokott babéros-habarásos elkészítések után lehet váltás. A vöröslencsét nem kell beáztatni főzés előtt.