r
Nosalty Logó

Lecsós tarhonya, ahogy szépróza készíti

szépróza
Lecsós tarhonya, ahogy szépróza készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
18.3g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
186.3g
Víz
2.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    2819 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 2636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1871 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A zsiradékon zsírjára pirítjuk a kockákra vágott sonkát és a felkarikázott debrecenit, majd kiszedjük, és félretesszük őket.
  2. A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a tarhonyát.
  3. Ha a tarhonya már megpirult, felöntjük a vízzel(én vízforralóban fel szoktam forralni, úgy gazdaságosabb), és lefedve, alacsony lángon főzzük.
  4. Ha félig megfőtt a tarhonya, felöntjük a lecsóval és még egy kis vízzel, hozzáadjuk a sonkát, a debrecenit, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a borsot, a pirospaprikát és a cukrot.
  5. Gyakran kevergetve készre főzzük, mert könnyen leég.
  6. Kóstolgassuk, ízesítsük ízlésünk szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Valami nagyon magyarosat szerettem volna csinálni, amibe ellőhetem az utolsó eltett lecsót - hiszen mostantól a friss lecsó szezonja jön.:-)  Alapot az itt talált pásztortarhonya-receptek szolgáltattak. 

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek