r
Nosalty Logó

Zöldséges "pásztortarhonya"

Kiseszti
Zöldséges "pásztortarhonya"
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

660
Kalória
21.3g
Fehérje
114.6g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
209.8g
Víz
-
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    602 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, átpirítjuk rajta a tarhonyát, hozzáadjuk a vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
  3. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Megszórjuk kevés ételízesítővel és pirospaprikával, majd lefedve kis lángon pároljuk.
  5. Egy külön tálkában összekeverjük a ketchupot vagy sűrített paradicsomot a mustárral, cukorral és (ha van) a fehérborral. Amikor a tarhonya félig puha, hozzáöntjük a keveréket, és ha szükséges, pótoljuk a vizet is, hogy szaftosabb maradjon a végére. Puhulásig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a recept saját kreálmány, valaha hagyományos pásztortarhonyaként kezdte, ami vegetáriánus fogássá alakult. Egyfelől kimaradt belőle szinte minden tradicionális hozzávaló a tarhonyát és a paprikát kivéve, viszont  zöldségekben gazdagabb, és egész más irányú, izgalmasabb ízű étel lett. Magában, esetleg reszelt sajttal megszórva is igen jól lehet vele lakni, viszont feldobható akár egy kis magyaros fűszerkeverékkel átsütött husival, hogy a nem-vegák is értékelhessék -akkor már köretként.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek