r
Nosalty Logó

Zöldséges "pásztortarhonya"

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiseszti
Zöldséges "pásztortarhonya"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    602 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, átpirítjuk rajta a tarhonyát, hozzáadjuk a vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
  3. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Megszórjuk kevés ételízesítővel és pirospaprikával, majd lefedve kis lángon pároljuk.
  5. Egy külön tálkában összekeverjük a ketchupot vagy sűrített paradicsomot a mustárral, cukorral és (ha van) a fehérborral. Amikor a tarhonya félig puha, hozzáöntjük a keveréket, és ha szükséges, pótoljuk a vizet is, hogy szaftosabb maradjon a végére. Puhulásig főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 60381
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges "pásztortarhonya"
Kiseszti 22 recept

Ez a recept saját kreálmány, valaha hagyományos pásztortarhonyaként kezdte, ami vegetáriánus fogássá alakult. Egyfelől kimaradt belőle szinte minden tradicionális hozzávaló a tarhonyát és a paprikát kivéve, viszont  zöldségekben gazdagabb, és egész más irányú, izgalmasabb ízű étel lett. Magában, esetleg reszelt sajttal megszórva is igen jól lehet vele lakni, viszont feldobható akár egy kis magyaros fűszerkeverékkel átsütött husival, hogy a nem-vegák is értékelhessék -akkor már köretként.

Hozzászólások (15)

Effie

Ezt tuti kipróbálom! Pár éve vega vagyok és a lecsós tarhonyán kívül nem igazán találok húsmentes tarhonyás receptet, pedig imádom a tarhonyát :) Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Én kipróbáltam. Igaz, hogy nem volt itthon tarhonyám és bet?tésztából csináltam meg, de ez senkit nem zavart. Jó volt.

Törölt felhasználó

Én kipróbáltam. Igaz, hogy nem volt itthon tarhonyám és bet?tésztából csináltam meg, de ez senkit nem zavart. Jó volt.

Törölt felhasználó

Mustár, ketchup és bor nélkül készítettem el ezt az ételt, plusz vágtam bele lángolt kolbászt. Valami isteni fini ételt kaptam. Köszi a receptet Kisesz!

Törölt felhasználó

<a href="http://www.ukdressshop.co.uk">Ball Gowns</a> <a href="http://www.ukdressshop.co.uk">Bridesmaid Dresses</a> bridesmaid dressesfrbfr

Törölt felhasználó

nekem most f?, nem sokára kész.majd írom a véleményt

Törölt felhasználó

isteni lett, köszi a receptet.

Kiseszti

Puszi Mindenkinek, örülök hogy ízlett! Üdv:Eszter

Törölt felhasználó

Mi a tarhonyát úgy is szoktuk készíteni simán, mint a rizst: hagyma megdinsztelve, rá pirospaprika, vegeta (aki akar, borst is tehet), zutty bele a tarhonya, s feltölteni elegend? vízzel. Tálaláskor mellé jöhet egy jó borsópörkölt. Na, ez a vegáknak :), én is az vagyok. Ha pedig dúsítani akarjuk a tarhonyát, önálló ételként, lehet bele vegavirslit kockázni, s hozzá savanyú ubit rágcsálni. Nekünk nagyon ízlik.

rover

megéri kipróbálni,ajánlani tudom,nagyon finom,köszi

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett,köszönöm a receptet!!

Kiseszti

Örülök neki,:) Üdv:Eszter

Alesha

Bor nélkül csináltam, tettem bele kolbászt, és nem spóroltam a s?rített paradicsommal. Nagyon finom lett, köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Embeeeer, ennek semmi köze a pásztortarhonyához, még idéz?jelbe is hülyeség feltüntetni! A recepted mellé kreatívabb nevet is kitalálhatnál!

Kiseszti

Ez nagyon rosszul esett... Egyrészt a recept történetében elmeséltem, hogyan alakult át nálam a pásztortarhonya valami mássá. Másrészt, ezt egy önkéntes, és alapból lelkes recept-megosztó közösség, túlnyomórészt kedves és barátságos tagokkal-olvasókkal. Tudom, hogy az internet szabados felület, de ha valami nem tetszik,nem kötelez? megosztanod, tartsd meg magadnak a véleményed. Nem ismerjük egymást, semmi jogod egy idegent -ráadásul nyilvános felületen - sértegetni, lehülyézni. Így engedtessék meg, hogy ezúton visszautasítsam a hozzászólásodat és egyben kikérjem magamnak. (És nem kell reagálni rá. Maximum egy bocsánatkéréssel.)

Törölt felhasználó

relax.

Elinnori

Jók a te receptjeid is Belga...

Elinnori

Nekem csak Hawai zöldségkeverék volt itthon, de azzal is tuti! Örülök, hogy rátaláltam a recire :) Köszi!

E.D.

Eppen hustalan receptet kerestem mikor erre ratalaltam. Bisztosan maskor is el fogom keszitteni talan azzal az 1 kivetellel hogy nem teszek cukrot bele. Amugy izletes. Koszonom a megosztast.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.