r
Nosalty Logó

Káposztás paradicsomos pásztortarhonya

NS
Káposztás paradicsomos pásztortarhonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

221
Kalória
8.6g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
4.4g
Zsír
208.5g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2238 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk csíkokra, és tegyük egy nagyobb edénybe, majd sózzuk, és borsozzuk, ahogy szeretnénk. Ha már kicsit összezuhant, akkor öntsük nyakon a paradicsommal, és még annyi vízzel, hogy ne kapódjon le. Ha a paradicsom savanykás nagyon, akkor pici cukrot tehetünk hozzá. Így majdnem egy paradicsomos káposzta főzeléket kapunk, amit nem kell berántani.
  2. Ezután hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockára. A hagymákat is kockázzuk fel, amilyen apróra csak tudjuk. Kacsazsírt (vagy bármilyen más zsírt) olvasszunk meg a tűzön, és dobjuk rá a hagymát. Már most fűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal. Pirítsuk meg, míg üvegesedni nem kezd. Ekkor tegyük hozzá a fokhagymát, és csak kb 25 mp-ig hagyjuk így. Löttyintsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hagymát. Hagyjuk megfőni, ez kb 5 perc, de megéri, mert nagyon finom, sűrű szaftot eredményez. Én a pörkölteket is így szoktam.
  3. Most hevítsünk egy kicsi zsírt megint egy harmadik fazékban, és pirítsuk meg rajta a tarhonyát, míg már mosolygós, aranybarna lesz. Közben szórjunk rá kevés sót és petrezselymet. Ezután öntsük fel a tarhonya mennyiségének duplájával megegyező vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára.
  4. Közben megfőtt a 2. pontban felrakott hagyma. Tűzről félrehúzva ízesítsük fűszerpaprikával, és dobjuk bele a krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az elfedje a burgonyát. Ne főzzük teljesen puhára!
  5. Most a krumplihoz keverjük hozzá a tarhonyát és a káposztát, majd karikázzuk bele a lecsókolbászt. Ezt az egészet még fedő alatt pároljuk 10 percig, míg a kolbász megfő, addig összeérnek az ízek.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyik nap nem volt sem kedvem, sem időm boltba menni. Tudtam, hogy van egy kis paradicsomos káposztafőzelék a hűtőben. Hagyma, krumpli meg tarhonya mindig van itthon, ahogy házi kacsazsír is. Gondoltam egyet, összehoztam belőle valami újat. Olyan nagy sikert arattam vele, hogy egy adag maradt belőle összesen, még a válogatós nagylányom is nagyon dicsérte.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek