r
Nosalty Logó

Káposztás paradicsomos pásztortarhonya

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás paradicsomos pásztortarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2238 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk csíkokra, és tegyük egy nagyobb edénybe, majd sózzuk, és borsozzuk, ahogy szeretnénk. Ha már kicsit összezuhant, akkor öntsük nyakon a paradicsommal, és még annyi vízzel, hogy ne kapódjon le. Ha a paradicsom savanykás nagyon, akkor pici cukrot tehetünk hozzá. Így majdnem egy paradicsomos káposzta főzeléket kapunk, amit nem kell berántani.
  2. Ezután hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockára. A hagymákat is kockázzuk fel, amilyen apróra csak tudjuk. Kacsazsírt (vagy bármilyen más zsírt) olvasszunk meg a tűzön, és dobjuk rá a hagymát. Már most fűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal. Pirítsuk meg, míg üvegesedni nem kezd. Ekkor tegyük hozzá a fokhagymát, és csak kb 25 mp-ig hagyjuk így. Löttyintsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hagymát. Hagyjuk megfőni, ez kb 5 perc, de megéri, mert nagyon finom, sűrű szaftot eredményez. Én a pörkölteket is így szoktam.
  3. Most hevítsünk egy kicsi zsírt megint egy harmadik fazékban, és pirítsuk meg rajta a tarhonyát, míg már mosolygós, aranybarna lesz. Közben szórjunk rá kevés sót és petrezselymet. Ezután öntsük fel a tarhonya mennyiségének duplájával megegyező vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára.
  4. Közben megfőtt a 2. pontban felrakott hagyma. Tűzről félrehúzva ízesítsük fűszerpaprikával, és dobjuk bele a krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az elfedje a burgonyát. Ne főzzük teljesen puhára!
  5. Most a krumplihoz keverjük hozzá a tarhonyát és a káposztát, majd karikázzuk bele a lecsókolbászt. Ezt az egészet még fedő alatt pároljuk 10 percig, míg a kolbász megfő, addig összeérnek az ízek.
  6. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4124
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

Ha nincs kedved vásárolni, vagy nagy dolgot készíteni, de szeretitek a magyaros ízvilágot, akkor ezt Neked találtam ki.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap nem volt sem kedvem, sem időm boltba menni. Tudtam, hogy van egy kis paradicsomos káposztafőzelék a hűtőben. Hagyma, krumpli meg tarhonya mindig van itthon, ahogy házi kacsazsír is. Gondoltam egyet, összehoztam belőle valami újat. Olyan nagy sikert arattam vele, hogy egy adag maradt belőle összesen, még a válogatós nagylányom is nagyon dicsérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek