r
Nosalty Logó

Lecsó spagettivel

Hobbychef
Lecsó spagettivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

560
Kalória
21.9g
Fehérje
68.5g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
423.7g
Víz
33.3g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5084 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    1947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1694.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    656 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    885 micro
  • β-karotin
    5089 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    20335 micro
  • Lut-zea
    3655 micro
Összesen 2242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat és a gombák törzsét szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a bacont, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, fűszerezzük.
  3. Rátesszük a többi hozzávalót is, és 6-os fokozaton pároljuk, de nem főzzük szét teljesen.
  4. A végén hozzáöntjük a bort és a szószokat.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, és hozzákeverjük a lecsóhoz.
  6. Azonnal tálalunk, reszelünk rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, amelyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek