r
Nosalty Logó

Lecsó 3.

modosa
Lecsó 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

800
Kalória
30.8g
Fehérje
37.4g
Szénhidrát
61g
Zsír
730.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
19g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    730.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2878 micro
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8474.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    6954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2921.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    960 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1022 micro
  • β-karotin
    9637 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    11511 micro
Összesen 3196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk és karikára/ csíkokra vágjuk, néhány csumáról letisztítjuk a magot és félretesszük.
  2. A paradicsomot egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, utána hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját (ez a lépés ízlés szerint elhagyható).
  3. A kolbászt karikára vágjuk.
  4. A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk az olajon.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, amikor üveges, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
  6. Összekeverjük, visszahúzzuk a takarékra állított tűzre és beletesszük a zöldpaprikát.
  7. Amikor körülbelül fele méretűre puhul, hozzáadjuk a paradicsomot és az összes többi hozzávalót, beleértve a csumákat is.
  8. Akkor van kész, amikor a paradicsom teljesen szétfőtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

A fotón rizzsel tálaltam, mert a párom így szereti, én viszont a friss fehér kenyeres tunkolásra esküszöm. No meg a jéghideg koviubira.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek