Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 3.

Lecsó 3.
Lecsó 3.
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fotón rizzsel tálaltam, mert a párom így szereti, én viszont a friss fehér kenyeres tunkolásra esküszöm. No meg a jéghideg koviubira.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk és karikára/ csíkokra vágjuk, néhány csumáról letisztítjuk a magot és félretesszük.
  2. A paradicsomot egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, utána hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját (ez a lépés ízlés szerint elhagyható).
  3. A kolbászt karikára vágjuk.
  4. A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk az olajon.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, amikor üveges, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
  6. Összekeverjük, visszahúzzuk a takarékra állított tűzre és beletesszük a zöldpaprikát.
  7. Amikor körülbelül fele méretűre puhul, hozzáadjuk a paradicsomot és az összes többi hozzávalót, beleértve a csumákat is.
  8. Akkor van kész, amikor a paradicsom teljesen szétfőtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 931
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

800
zöldpaprika 3 kg
paradicsom 0.5 kg
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
lángolt kolbász 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
fokhagymakrém 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint