r
Nosalty Logó

Szalonnás lecsó VillamosVezető konyhájából

NS
Szalonnás lecsó VillamosVezető konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

234
Kalória
4.6g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
18g
Zsír
412g
Víz
22.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    824 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 469 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1083 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott szalonnát egy serpenyőben, kis lángon kiolvasztjuk, majd halvány barnára sütjük.
  2. Az apróra vágott hagymát a szalonna zsírján megüvegezzük. Rögtön megsózzuk, ahogy az edénybe kerül, hogy a levét kieresztve könnyebben puhuljon.
  3. Beledaraboljuk a paradicsomot, és össze is keverjük.
  4. Most megyen bele a felkockázott paprika. Ismét keverés.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet nagyjából ellepje. A tűzhely lángját ekkor föltekerjük közepesre.
  6. Ilyenkor szoktam fűszerezni, majd néhány perc rotyogtatást és többszöri keverést követően megkóstoljuk. Itt fontos a ráérzés, ugyanis a végére az egészet zsírjára fogjuk visszasütni, tehát az egész töményebb lesz.
  7. Sűrűn megkeverve addig főzzük, míg a víz elpárolog.
  8. Ekkor levesszük a legkisebbre a lángot, és sűrűre sütjük. Természetesen többször keverve. Akkor van kész, mikor megáll a serpenyőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egyszerű, ám igen finom étel.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...