Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses lecsó császárszalonnával és kolbásszal

Rizses lecsó császárszalonnával és kolbásszal
Rizses lecsó császárszalonnával és kolbásszal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst még reggel beáztatjuk.
  2. A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot kockázzuk.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajon megsütjük a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbászt kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe beletesszük a hagymákat, a chilit és a rizst, dinszteljük, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet. Időnként megkavarjuk, hogy ne kapjon oda.
  4. Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverjük a kolbász karikákat.
  5. Tálalunk. A tányérra szedünk a lecsóból, szórunk rá még borsot, vágunk rá egy chilipaprikát, s a közepére teszünk egy chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 30 948
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal, lecsó rizzsel szalonnával és kolbásszal, lecsó gazdagon

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Razor
Razor Sat, 2018-06-09 11:45

Köszönöm a receptet! Esetleg a címbe be lehetne írni, hogy "csípős csilivel"! ;-)

Éva néni
Éva néni Fri, 2016-07-22 19:16

Drága Hobbychef, szerintem én még annyirábban és úgyabban imádom a lecsót - csak kicsit másképp. A szalonnát és a kolbászt pl. én egy másik étekzés alkalmával fogyasztom el kenyérrel, paprikával-paradicsommal, netán kovászos uborkával. Észleletem szerint kishazánkban isten ellen való véteknek számít ha bevallom, én bizony semmilyen főttételben nem tudom értékelni a füstölt jelenlétét - pedig az én esetemben így van. Tehát a lecsó lehet natúr, csípős, rizses, tarhonyás, tojásos, lecsós szelet - de ne legyen benne füstölt. Sőt, nemrég kipróbáltam krumplival is, az is nagyon fincsi - ha nincs jelen semmiféle füstölt.

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Sat, 2016-07-23 07:48

Kedves Éva "néni", érdekes. Még nem hallottam, hogy valaki ennyire ne szeresse a füstölt húst az ételben. Mi a helyzet pl. a csülkös bablevessel? Azt se szereteted, vagy nyers csülökből készíted?

Nette
Nette Wed, 2016-06-01 20:53

Köszönöm a receptet! Csupán annyit változtattam, hogy mérsékelten csípősre készítettem el, azt is chiliporral. Nekem nagyon ízlett, szerintem elronthatatlan, legközelebb is így fogom elkészíteni. Másoknak is ajánlom! Várom a további nagyszerű receptjeit! :) Üdvözletem

927
mangalica szalonna 10 dkg
kolbász 10 dkg
paprika 6 db
hegyes erős paprika 2 db
chili 6 db
paradicsom 4 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
rizs 0.5 bögre
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek