r
Nosalty Logó

Lecsó vele főtt galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lecsó vele főtt galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8109 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    3833.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1785 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    1478 micro
  • β-karotin
    10748 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    11134 micro
Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A galuskához

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymákat félbevágjuk és felkarikázzuk. A paprikákat felkarikázzuk.
  2. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és megfuttatjuk rajta.
  3. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk és eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és a hagymához adjuk. 10 percig így főzzük. Időnként megkeverjük.
  4. Tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Belerakjuk a felkarikázott paprikát és puhára főzzük.
  5. Amíg puhul, addig elkészítjük a galuska tésztáját: a lisztet, a tojást és a sót egy tálba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény nokedli tésztát kapjunk.
  6. Ha a lecsó elkészült, akkor egy vizes kiskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát és kb. 10 perc alatt puhára főzzük benne. ( A legideálisabb méret kb. egy bő teáskanálnyi tészta). A frissen beleszaggatott galuskát ne keverjük rögtön, inkább csak rázzuk meg. Egy pár perc elteltével már megkeverhető.
  7. A legvégén adjuk hozzá a karikára vágott virslit. Ezzel már csak pár percet főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18639
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk mindig nokedlivel készül a lecsó. A Vidék ízében találtam ezt a megoldást. Egyszerűbb belefőzni a nagyobb galuskákat, mint vízben külön megfőzni. Legalább is nyaralás alatt törekszem az egyszerűsítésre.

Hozzávalók

A lecsóhoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek