r
Nosalty Logó

Lecsó vele főtt galuskával

NS
Lecsó vele főtt galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A galuskához

856
Kalória
28.6g
Fehérje
93.8g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
639g
Víz
243g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lecsóhoz

A galuskához

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8109 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    563 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    3833.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1785 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    1478 micro
  • β-karotin
    10748 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    11134 micro
Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymákat félbevágjuk és felkarikázzuk. A paprikákat felkarikázzuk.
  2. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és megfuttatjuk rajta.
  3. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk és eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és a hagymához adjuk. 10 percig így főzzük. Időnként megkeverjük.
  4. Tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Belerakjuk a felkarikázott paprikát és puhára főzzük.
  5. Amíg puhul, addig elkészítjük a galuska tésztáját: a lisztet, a tojást és a sót egy tálba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény nokedli tésztát kapjunk.
  6. Ha a lecsó elkészült, akkor egy vizes kiskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát és kb. 10 perc alatt puhára főzzük benne. ( A legideálisabb méret kb. egy bő teáskanálnyi tészta). A frissen beleszaggatott galuskát ne keverjük rögtön, inkább csak rázzuk meg. Egy pár perc elteltével már megkeverhető.
  7. A legvégén adjuk hozzá a karikára vágott virslit. Ezzel már csak pár percet főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nálunk mindig nokedlivel készül a lecsó. A Vidék ízében találtam ezt a megoldást. Egyszerűbb belefőzni a nagyobb galuskákat, mint vízben külön megfőzni. Legalább is nyaralás alatt törekszem az egyszerűsítésre.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek