Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos taco grillezett ananászos salsával

Lazacos taco grillezett ananászos salsával
Lazacos taco grillezett ananászos salsával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mexikóiak kedvenc utcai harapnivalója egészségesebb kiadásban, rengeteg lazaccal, friss, ropogós grillezett ananászos salsával.
Gyors, egyszerű, könnyű tavaszi recept, imádjuk! :)

hozzávalók / 8 adag

A lazacos tacohoz

Az ananászos salsához

Szólj hozzá!

elkészítés

A lazacos taco

  1. Egy kis méretű tepsit kikenünk repceolajjal, majd szépen egymás mellé helyezzük a lazacszeleteket. Sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat, és ráfacsarunk egy fél lime-ot.
  2. Mehet a sütőbe 180 fokra, kb. 15 percre. Közben elkészítjük az ananászos salsát.
  3. A tortilla lapokat picit benedvesítjük, majd a sütő rácsára lógatva 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  4. A megsült lazacot egy villa segítségével kisebb darabokra tépjük, és jöhet a taco összerakása.
  5. A félbehajtott tortilla lapokba 1-1 evőkanál salsát teszünk, majd jöhet a lazac, aztán még egy sor salsa. Kevés joghurttal lelocsoljuk, és megszórjuk a maradék korianderrel, és már fogyaszthatjuk is.

Az ananászos salsa

  1. Az ananászt megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés repceolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk az ananászdarabkákat.
  2. Egy nagyobb méretű tálba öntjük, majd jöhet mellé az aprított hagyma, a kis darabokra vágott kaliforniai paprika, a reszelt fokhagyma, koriander, felkarikázott jalapeno, egy fél lime leve, végül a cukor-só-bors hármas.
  3. Jól összekeverjük, és hűtőben pihentetjük, míg mindennel elkészülünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: szendvics
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lazac tortilla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
repceolaj 1 ek
lazac 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert
tortilla lap 8 db
joghurt 2 dl
ananász 1 db
repceolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
koriander 1 csokor
jalapeño 1 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
barna cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint