r
Nosalty Logó

Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 247 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9116 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    332 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    4209 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    2235 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    183 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3263 micro
Összesen 2986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, tojásból, tejből, kevés olajból és a fél tasak élesztőporból készítsünk egy sós palacsintamasszát, cukrot ne használjunk. A masszából teflon serpenyőben süssünk 3 db nagyméretű palacsintalapot, amit oldalra téve hűtsünk ki.
  2. Készítsünk elő egy kisebb méretű, ha nincs, akkor egy normál méretű tortakarikát a formázáshoz, amit helyezzünk egy fóliával vagy zsírpapírral bevont tálcára.
  3. A juhtúrót és a túrót helyezzük egy tálba. A tejfölünk egyharmadával, sóval, borssal és finomra vágott kaporral készítsünk egy krémet.
  4. A palacsintalapokat a tortakarika segítségével vágjuk méretre, hogy pont bele tudjuk illeszteni a formába.
  5. Az első lapot helyezzük bele, a túrókrémünk felét egyenletesen osszuk el rajta, majd rétegezzük a ruccola salátával (más salátafajtát is használhatunk) és a szeletelt füstölt lazaccal. Ezt ismételjük meg még egyszer, és a tetejét fedjük be az utolsó palacsintalapunkkal.
  6. Gyengén nyomkodjuk meg, és hűtőbe téve 1 órát hagyjuk tömörödni.
  7. Ez idő alatt a maradék tejfölünkből, a citrom levéből és a kaviárunkból készítsünk egy hideg mártást. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, sűrű tejföl esetén egy korty fehérborral.
  8. Tálaláskor óvatosan vegyük le róla a tortakarikát, és éles késsel vágjuk 12 cikkre.
  9. A tortacikket dekoratív tányérra tesszük, mártásunkat mellé helyezzük, lazac szelettel, salátalevéllel, kaporral díszítjük.
  10. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2184
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Receptjeimet a konyhában jártas személyeknek próbálom összeállítani ötletszerzés céljából, de persze egyszerűen megfogalmazva, az étlapkészítés alapjaitól kiindulva. Később visszatérve az alapokhoz. Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Mini előételek (Amuse Bouche).

Hozzászólások (2)

muttertájgör

szia! Nagyon tetszik a recept, szereintém kipróbálni. A kaviárt nem láttam a receptleírásban, csak a hozzávalóknál. azzal mi a teend?? köszi

Barny

Az csak gyakorlatilag a dekoráció,feldobja az étel látványát de nélkülözhet?. Jó f?z?cskézést és minden jót! Barnabás.

Barny

ha a kérdés a mártás készítésére vonatkozott, tejföl,citromlé kapor,kaviár,,só,bors Hidegen összekeverve!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek