Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac thai módra

Lazac thai módra
Lazac thai módra
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapját Gordon Ramsey  receptje képezi, én a hozzávalókon változtattam kicsit. Gordon vörös tengeri sügért használ, tapasztalatból mondhatom, lazaccal is kitűnőnek bizonyult. Az étel egzotikus, íze különleges, és nem utolsó sorban könnyen és gyorsan elkészíthető, mindenkinek csak ajánlani tudom. A hal sütésénél ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki, ne égessük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacfilét 4 közepes szeletre vágjuk, ha maradtak benne nagyobb szálkák, azokat csipesszel eltávolítjuk, majd pár csepp lime-lét csepegtetünk rájuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, ameddig a mártást elkészítjük.
  2. A hegyes erős zöldpaprikát (vagy 2-3 db chilipaprikát) kimagozzuk, majd apróra szeljük, a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A póréhagymának (ha nagy) elég csak a felét felhasználni, ez igaz a piros kaliforniai paprikára is. A póréhagymát srégen finom szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát is apróra szeljük.
  3. A lime-ok levét egy tálba facsarjuk, majd félretesszük.
  4. Serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát, majd 1-2 percig pirítjuk, ameddig a hagyma picit meg nem pirul, és az illata fel nem szabadul. Ezt követően hozzáadjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a szójaszószt, a lime-ok kifacsart levét, a barna cukrot, adunk még hozzá 2 ek vizet, majd alacsony lángon az egészet összefőzzük (kb. 10 perc alatt), ameddig a mártás be nem sűrűsödik.
  5. Ha a mártásunk elkészül, tiszta teflon serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, és a lazacszeleteket a forró serpenyőben 2,5 perc alatt készre sütjük. A sütést bőrével lefelé kezdjük, 1,5 perc múlva fordítunk és még 1 percig sütjük a másik oldalát, ügyelve arra, hogy a hal ne száradjon ki, a közepe még szép rózsaszín maradjon.
  6. A mártást tányérra szedjük, megszórjuk a spenótlevelekkel, a halat pedig a tetejére ültetjük. Köretnek jázminrizst adhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 812
elküldve: 4
receptkönyvben: 146
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült lazac, thai lazac, lazacfilé thai módra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PIT01
PIT / PIT01 Sun, 2012-03-11 19:59

Köszönöm szépen, látom te igazi sütemény-specialista vagy, már rájuk nézni is gyönyörűség, gratulálok!

572
lazac 40 dkg
fokhagyma 6 gerezd
póréhagyma 1 db
hegyes erős paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
lime 2 db
szójaszósz 3 ek
földimogyoró olaj 4 ek
víz 2 ek
barna cukor 3 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spenót 10 dkg