r
Nosalty Logó

Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával

Szekeres Lajosné Klári
Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

636
Kalória
46g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
333.7g
Víz
145.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2255.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    667.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    562 micro
  • β-karotin
    1348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A zöld mártásnak feltesszük kevés vízben főni a zöldségeket, és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk puhára főzzük, majd összeturmixoljuk krémesre.
  2. A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk és szintén kevés fűszeres vízben roppanós puhára pároljuk. A serpenyőben az olajat felhevítjük úgy, hogy majdnem füstöljön, majd belerakjuk a halat bőrével lefelé. A tetejét megsózzuk, durvább borssal megszórjuk.
  3. Addig sütjük, amíg a bőre piros ropogós lesz kb. 3 -4 percig, majd megfordítjuk és a bőr nélküli oldalát is 3 percig sütjük. Dobjunk az olajba egy darab hideg vajat és az olajos-vajas szafttal locsolgassuk a lazacot. Ha megsült, akkor pihentetjük. Együtt tálaljuk a zöld mártással és a párolt roppanós sárgarépával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek