r
Nosalty Logó

Laskagombás babsaláta

Gombagasztro
Laskagombás babsaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
34.4g
Fehérje
63.1g
Szénhidrátok
25.9g
Zsír
425.7g
Víz
66.8g
Koleszterin
15.8g
Rost
3.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6181.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    3167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    851.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A laskagombát csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és kevés olajon ropogósra lepirítjuk. A cél, hogy a teljes folyadékmennyiség távozzon a gombából és a serpenyőből.
  2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lecsepegtetett, főtt babot, óvatosan összeforgatjuk, majd kockára vágott fetasajttal és céklacsírával a tetején tálaljuk. Legjobb, ha azonnal fogyasztjuk, hogy megmaradjon a gomba roppanóssága.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...