Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes óriásbab saláta

Balzsamecetes óriásbab saláta
Balzsamecetes óriásbab saláta
125 perc / előkészület: 5 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több receptet töltöttem fel ide, ahol az étkezési ecet helyett balzsamecetet használtam, előbbit ugyanis nem szeretem.

Télen ajánlott hüvelyeseket fogyasztani, így amikor megláttam a zöldségesnél ezeket az óriási tarkababokat, rögtön vettem is belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült húsok, fasírt (mint a képen), hurka stb. mellé ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárazbabot legalább egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Tiszta vízben feltesszük főni a bazsalikommal és a köménnyel. Ne sózzuk, mert attól a héja megkeményedik és nehezebben fő, illetve szétreped.
  3. Elkészítjük a levet. A salátástálba tesszük a mézet, sót, balzsamecetet. Jól összekeverjük, és felöntjük fél liter vízzel. Mehet bele a felcsíkozott lilahagyma is.
  4. Ha megfőtt a bab (ekkora méretnél ez legalább 2 óra), akkor leszűrjük, és még melegen a salátaléhez adjuk.
  5. Ha kicsit kihűlt, lefedjük, és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 976
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes babsaláta, balzsamecetes babsaláta, óriásbab saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

176
fejtett bab 20 dkg
lila hagyma 2 közepes db
bazsalikom 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
balzsamecet 2 dl
3 teáskanál
méz 2 ek