r
Nosalty Logó

Laskaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Laskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12333 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    10472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 2874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagy lábosban a felkockázott szalonnát egy kevés olajon lepirítjuk. Miután kisült a szalonna zsírja, hozzáborítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tovább pirítjuk.
  2. Ezután mehet bele a pirospaprika és a római kömény, majd rusztikusan beletördeljük a tésztát, és kicsit megkapatjuk a fűszeres zsiradékon. Amikor már szép barnás a színe, mehetnek bele a felkockázott zöldségek is (burgonya, zeller, répa). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Egy rövid pirítás után felöntjük meleg alaplével, és egyben beledobjuk a csípős kolbászt.
  4. Jól megkavarjuk, majd lefedjük, és addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta puhára fő.
  5. Miután elkészült, vegyük kivesszük belőle a kolbászt, felkarikázzuk, majd visszadobjuk a levesbe, vagy külön is kínálhatjuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 21073
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 17.

Ajánló

Jó melegen fogyasszuk erős paprikával, kenyérrel és/vagy tejföllel kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laskaleves
Gerzsenyi Flóra 371 recept

A laskaleves hagyományosan alföldi jellegű, sőt, eredetileg ceglédi, viszont, ahány ház annyi szokás. A juhászok legfőbb eledele volt régen, mert gyorsan elkészíthető, laktató, és nem igényel sok hozzávalót, alapanyagok pedig nem romlandók, így magukkal tudták vinni a hosszú utakra. A lényege, hogy a laskatésztát, más néven csuszatésztát, előbb megpirítjuk zsiradékon, és csak után kerül bele a többi hozzávaló. A leves húst alapból nem tartalmaz, de mi csempésztünk bele egy kis szalonnát és kolbászt, hogy gazdagabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek