Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves 2.

Lebbencsleves 2.
Lebbencsleves 2.
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, könnyű leves nehezebb fogások elé.
Arra figyeljünk, hogy a tészta nagyon megdagad, és ha túl sokat teszünk bele, nem leves lesz belőle.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergessünk, rázogassuk, hogy egyenletes legyen.
  2. Ha szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és 1-2 percig kevergetjük vele.
  3. Beletesszük a pirospaprikát.
  4. Vízzel felöntjük. Sózzuk. Beledobjuk a paradicsomot, paprikát és a kockára vágott burgonyát.
  5. Puhára főzzük. A legvégén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 562
elküldve: 5
receptkönyvben: 549
elkészítve: 23/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lebbencs leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2013-11-25 11:10

Alap a szalonna, de én mindig teszek rá pár csepp olajat is, jobb lesz tőle... Amúgy a recept egyszerű és finom, 1-2 tojást szoktam belecsurgatni a végén. Ma ez lesz az ebéd.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2011-10-24 15:01

Sőt, hogy tovább borzoljam az idegeket, mostanában olíva olajjal készítem. Persze eredetileg szalonnából készül, de ez egy kicsit egészségesebb változat. Szia Kiki

Zuzmócska
Zuzmócska Tue, 2011-11-29 16:40

Kedves Kiki!
Finom a recepted, és örülök, hogy nem hagyod magad a 'meréntudomcsakmilyenazigazi' kommentekkel idegesíteni :) Több recepted is próbáltam már és ezt is megköszönni tudom :)
Kicsi fiamat próbálom minél több ételre rávenni, kóstoltatni, az ő gyomra nem bírja a sok 'eredeti' receptet és ha így ízlik neki később majd azt is ki fogja próbálni!
Várjuk az újabb recepteket!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2011-10-24 08:42

Olajjal ezt az ősi pásztor ételt?Soha...füstölt szalonna zsírján kell pirítani a tésztát.

VTEszter
VTEszter Sun, 2017-07-09 06:52

úgy-úgy :) és egy kis gyenge füstölt kolbász sem rontja el :)

321
vöröshagyma 1 közepes fej
csuszatészta 20 dkg
burgonya 4 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 l