r
Nosalty Logó

Sváb lasagne

Glaser
Sváb lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

525
Kalória
39.3g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
267.9g
Víz
124.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23144 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3845.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    46287 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1049 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6247 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát.
  2. A forró olajban az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és hagyjuk egy kicsit karamellizálódni.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, jól megpirítjuk. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük, felöntjük a passzírozott paradicsommal, és lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  4. Egy tűzálló tál aljára elosztunk egy réteg mártást, majd rárakunk egy palacsintát, ismét mártás, és így tovább, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg mártás legyen.
  5. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valamelyik nap egy Tv műsorban egy sváb háziasszony készítette ezt az egyszerű és nagyszerű ételt. A palacsintákat megkenhetjük egy kis besamel szósszal is. Na meg persze sajtot lehet a rétegek közé is szórni, nemcsak a tetejére.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...