Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb lasagne

Sváb lasagne
Sváb lasagne
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap egy Tv műsorban egy sváb háziasszony készítette ezt az egyszerű és nagyszerű ételt. A palacsintákat megkenhetjük egy kis besamel szósszal is. Na meg persze sajtot lehet a rétegek közé is szórni, nemcsak a tetejére.

hozzávalók / 2 adag

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát.
  2. A forró olajban az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és hagyjuk egy kicsit karamellizálódni.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, jól megpirítjuk. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük, felöntjük a passzírozott paradicsommal, és lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  4. Egy tűzálló tál aljára elosztunk egy réteg mártást, majd rárakunk egy palacsintát, ismét mártás, és így tovább, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg mártás legyen.
  5. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 707
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsintarakottas, réteges palacsintarakottas, rakott palacsinta hússal töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Mon, 2014-02-17 11:18

Szia Glaser! A 80-as években még Magyarországon nem árultak lasagne tésztát. Ezért akkor én is így készítettem. Egy olasz étteremben ettem és annak alapján csináltam meg otthon. Sőt a cannellonit is palacsintából készítették. Nagyon finom volt. Majd csinálok és felteszem.
Üdvözlettel: Angéla

Lilla777
Lilla777 Tue, 2013-06-04 12:49

Ez mekkora ötlet :)
Ki fogom próbálni. Köszönöm a megosztást!