Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne al forno Sütőtöktől

Lasagne al forno Sütőtöktől
Lasagne al forno Sütőtöktől
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk az olaszos kajákat, és fanatikus tésztások vagyunk. :) Szerencsére sok helyen, több országban is ehettünk már lasagnét, volt köztük ehetetlen és csodálatos is. Nálunk a "soktésztás" verzió a nyerő, nem szeretjük, ha tolakodóan sok a ragu, vagy megsavanyítja a tömény paradicsom, és "vadászni" kell az ázott tésztácskákat a tányérban... A mi szájízünk szerinti siker titka (a sok tészta mellett) a bőséges besamel és sajt, valamint hogy viszonylag nagy arányban van répa a raguban, amit észrevenni nem lehet evés közben, de nagyon jól feloldja a hús és a paradicsom töménységét.

hozzávalók / 6 adag

A lasagne-hoz

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A besamelhez a vajból és a lisztből világos rántást készítünk úgy, hogy ha a lábasban felforrósodik a vaj, lehúzzuk a tűzről, és kézi habverővel gyorsan keverve hozzáadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt felöntjük annyi tejjel, amennyit felvesz a jó krémes állaghoz. Ne legyen túl folyós, de sűrű se! Befűszerezzük, és félretesszük. Néha megkavarjuk, mert a teteje hűlés közben bebőrösödik.
  3. A raguhoz a vajon/olajon megdinszteljük a darált hagymát és a darált répát, majd a szalonnát. Rátesszük a darált húst, és barnulásig forgatjuk.
  4. A húst minél apróbbra szétnyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagy gumók. Ezután befűszerezzük. Ráteszünk először 1 paradicsompürét, majd ha igényli, a másodikat is. Ezt felöntjük a tejjel, és 20-30 perc alatt összefőzzük.
  5. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük az összetevőket annyiszor, míg el nem fogynak. A sorrend a következő: tészta, besamel bőségesen, ragu, kicsi reszelt sajt. A tésztát mindig tegyük úgy, hogy inkább legyen köztük átfedés, de hézag semmiképp!
  6. A tetejét vastag sajtréteggel zárjuk.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 976
elküldve: 5
receptkönyvben: 162
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répás lasagne, olasz lasagne, paradicsomos húsos olasz tésztarakottas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildi.11
ildi.11 Wed, 2014-02-05 09:02

Szia! szerinted csirkemellel túl száraz lenne, vagy azzal is müködik izletesen? köszi Ildi

909
lasagne tészta 410 g
darált pulykahús 40 dkg
bacon 5 dkg
vaj 2 ek
tej 3 dl
sűrített paradicsom 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 5 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
trappista sajt 50 dkg
vaj 2 ek
tej 8 dl
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint