r
Nosalty Logó

Lasagne al forno Sütőtöktől

Sütőtök89
Lasagne al forno Sütőtöktől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

909
Kalória
53.5g
Fehérje
77.9g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
190.2g
Víz
172.7g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
17.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 909 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 5463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 167 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2073 micro
  • β-karotin
    5255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9589 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 909 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    320.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14247.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    4866 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3794 mg
  • Nátrium
    4466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    12436 micro
  • β-karotin
    31531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57532 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 5463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1770 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A besamelhez a vajból és a lisztből világos rántást készítünk úgy, hogy ha a lábasban felforrósodik a vaj, lehúzzuk a tűzről, és kézi habverővel gyorsan keverve hozzáadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt felöntjük annyi tejjel, amennyit felvesz a jó krémes állaghoz. Ne legyen túl folyós, de sűrű se! Befűszerezzük, és félretesszük. Néha megkavarjuk, mert a teteje hűlés közben bebőrösödik.
  3. A raguhoz a vajon/olajon megdinszteljük a darált hagymát és a darált répát, majd a szalonnát. Rátesszük a darált húst, és barnulásig forgatjuk.
  4. A húst minél apróbbra szétnyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagy gumók. Ezután befűszerezzük. Ráteszünk először 1 paradicsompürét, majd ha igényli, a másodikat is. Ezt felöntjük a tejjel, és 20-30 perc alatt összefőzzük.
  5. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük az összetevőket annyiszor, míg el nem fogynak. A sorrend a következő: tészta, besamel bőségesen, ragu, kicsi reszelt sajt. A tésztát mindig tegyük úgy, hogy inkább legyen köztük átfedés, de hézag semmiképp!
  6. A tetejét vastag sajtréteggel zárjuk.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35

Imádjuk az olaszos kajákat, és fanatikus tésztások vagyunk. :) Szerencsére sok helyen, több országban is ehettünk már lasagnét, volt köztük ehetetlen és csodálatos is. Nálunk a "soktésztás" verzió a nyerő, nem szeretjük, ha tolakodóan sok a ragu, vagy megsavanyítja a tömény paradicsom, és "vadászni" kell az ázott tésztácskákat a tányérban... A mi szájízünk szerinti siker titka (a sok tészta mellett) a bőséges besamel és sajt, valamint hogy viszonylag nagy arányban van répa a raguban, amit észrevenni nem lehet evés közben, de nagyon jól feloldja a hús és a paradicsom töménységét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek