Húsos lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Húsos ragu
-
83g darált marhahús118 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
28 kcal
-
33g lasagne tészta124 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
478
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Húsos ragu
-
500g darált marhahús710 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
168 kcal
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2864
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Húsos ragu
-
21g darált marhahús30 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
4.2g vörösbor4 kcal
-
29.5g passzírozott paradicsom7 kcal
-
8.4g lasagne tészta31 kcal
-
4.2g mozzarella13 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
21g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1691.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 219.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1304 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 16211 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
478
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.6 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10148.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1899 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 2428 mg
-
Nátrium 5023 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7826 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 97266 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
2864
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4094 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Húsos ragu
-
50 dkg darált marhahús
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl vörösbor
-
20 dkg lasagne tészta
-
10 dkg mozzarella
-
0.5 bögre parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Besamel
-
1 ek vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
5 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Húsos ragu
- Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is.
- Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serpenyőbe, és megpirítjuk só és bors hozzáadásával.
- Miközben pirul a hús, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is hozzákeverjük, kevés vörösbor társaságában.
- Majd felöntjük az egészet passzírozott paradicsommal, és lefedve 40 perc alatt hagyjuk megfőni és besűrűsödni.
- Egy akkora tepsit használjunk, amekkora a lasagne tésztánk szélessége. Ennek a tepsinek az alját kenjük ki egy kis raguval, plusz locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
- Jöhet az egészre egy réteg tésztalap, amire megint a húsos ragu, amit meglocsolunk a besamellel, és újabb tésztaréteg. Ezt még kétszer eljátsszuk, és az utolsó záróréteg egy tésztalap-sor legyen, amit leöntünk a maradék besamellel, és megszórjuk a sajtokkal.
- Mehet az egész, az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha szépen megpirult a sajt, és körben kicsit bugyog a ragu oldalt.
Besamel
- A vajat megolvasztjuk, és rászórjuk a lisztet, amit gyorsan elkeverünk.
- Apránként hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejet mindaddig, amíg egy nem túl folyós mártást kapunk.
- Sózzunk-borsozzunk ízlésünknek megfelelően, és kevés szerecsendiót is reszeljünk az egészre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 1159
- Tegnapi nézettség: 575
- 7 napos nézettség: 2985
- Össznézettség: 573412
- Feltöltés dátuma: 2017. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1494 recept
Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény!