Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne 6. - vega módra

Lasagne 6. - vega módra
Lasagne 6. - vega módra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a lasagnét, szójával még gyorsabb, mert nem kell 45-50 percig főzni, mint a marhahúst.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legjobb balzsamecetes salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójagranulátumot felöntjük annyi forró vízzel, amennyit épp felvesz és 20-30 percre félretesszük. Eközben apróra vágjuk a hagymát és elkészítjük a besamelt.
  2. A besamelhez közepes lángon felmelegítjük egy lábosban a margarint, hozzáadjuk a lisztet és átforrósítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a tejet miközben folyamatosan keverjük.
  3. A hagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a szóját és a fűszereket, majd 3-5 perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomszószt. Összerottyantjuk és kész is.
  4. Egy tepsiben rétegezzük: besamel, erre a tészta, bolognai szósz, besamel és sajt, majd ezt megismételjük kétszer. Amikor elfogyott a szósz, a tetejére teszünk még egy kis besamelt és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 387
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bolognai lasagne vega módra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fruzsann
fruzsann Fri, 2012-11-23 22:50

Nopara, miért használsz szójatejet? Ha a vegetáriánus mivolta miatt, hogy az állatokat kevésbé használjuk ki, akkor miért használtál rámát és sajtot? Persze az már vegán lenne, de a szójatejet nem értem, akkor se. Bio és fair-trade termékeket használsz a környezetedből, hogy kevesebb legyen a szállítás és ezáltal kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk? A szójatermékek génkezelt termékek? Persze ha minimum Európából származik, ha nem is Magyarországról, akkor biztosan nem azok. De ha a kiírtott esőerdő területeiről (pl. Brazília), akkor ott szinte kizárólag génkezelt szója van.
Vagy az egésznek nem is ez a lényege, hanem csak az, hogy hamar elkészítsd egy nehéz nap után, amikor nincs sok időd?? És ezért használtál KÉSZ tésztát is?

nopara
nopara / nopara Tue, 2012-12-04 22:58

azert hasznalok szojatejet, mert szeretem. a kavet is ezzel iszom es a legtobbszor ezzel fozok, szinte sosincs itthon rendes tej. nem vagyok vega, csak a gyomorom nem birja a sok hust, pedig imadom... nincs is jobb egy jo kis tatarbifszteknel, hmm...

szvsz a genkezelt etelek egeszsegkarosito hatasa vagy a bioetelek propagalasa szep gondolat es sok vitat meger, ugyanakkor, ha egy varosban elsz, ahol beszivod a szmogot, csapvizzel fozol, mindenfele vegyszerekkel kened a borod, akkor a termeszet kozeli elet csak alom maradhat. es hat en budapesten lakom.

Anyul
Anyul / Anyul Fri, 2012-11-23 18:56

óóó kedves nopara, csak nem csomagolva vetted a lasagne-tésztát, ejj. Pedig én házi tészta-rajongó vagyok.

nopara
nopara / nopara Tue, 2012-12-04 22:50

jaj, lusti vagyok megcsinalni idehaza, pedig regeket irnak a friss tesztarol. igazad van. :)

553
szója 75 g
paradicsomszósz 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
margarin 40 g
finomliszt 2 púpozott ek
szójatej 6 dl
sajt 10 dkg
lasagne tészta 125 g