Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkuszsaláta avokádóval és eperrel

Kuszkuszsaláta avokádóval és eperrel
Kuszkuszsaláta avokádóval és eperrel
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízesíthetjük apróra vágott mentával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet enyhén sózzuk, és 1 ek olajjal felfőzzük, hozzákeverjük a kuszkuszt, levesszük a tűzről, és lefedve 5 percig hagyjuk duzzadni, majd egy villával fellazítjuk.
  2. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk. A sárgarépát kis kockákra, a hagymát apróra vágjuk. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. A serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, rászórjuk a sárgarépát, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig dinszteljük. Megszórjuk 2 ek cukorral, és világosra karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, sóval, borssal fűszerezzük, hűlni hagyjuk.
  4. A citromokat mossuk, héjukat lereszeljük, kettévágjuk és kicsavarjuk. A citromlevet elkeverjük a citromhéjjal, sóval, borssal és csipet cukorral, majd apránként hozzákeverjük a maradék 6 ek olajat.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk. Az epret és az avokádóhúst apróra vágjuk.
  6. Az összes hozzávalót elkeverjük a citromos vinegrettel, hagyjuk egy kicsit állni. Sóval, borssal fűszerezzük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kuszkusz saláta, zöldséges-epres kuszkusz saláta, epres-avokádós kuszkusz saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

600
kuszkusz 250 g
víz 300 ml
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 8 ek
fenyőmag 50 g
sárgarépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
cukor 2 ek
bors 0 ízlés szerint
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
eper 350 g
avokádó 1 közepes db