r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges kuszkusz

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
uutakacs
Húsos-zöldséges kuszkusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 4432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    3528 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    852 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2624 micro
  • Kolin:
    1083 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    27359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10983 micro
  • Lut-zea
    7616 micro
Összesen 4432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt pároljuk 25 percig.
  2. Amíg a hús fő, addig meghámozzuk és felkockázzuk a zöldségeket.
  3. Mikor a hús félig megfőtt (az említett 25 perc), akkor hozzáadjuk a répát és a karalábét, öntünk hozzá annyi vizet, amennyi újra ellepi, és további 15 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, a hagymát és a cukkinit, és további 15 percig főzzük.
  5. Közben a kuszkuszt egy jól zárható hőálló tálba tesszük, rálocsolunk kb 2 ek olívaolajat, ráöntjük az 5 dl forró húslevest és lefedjük.
  6. A kész ragura ráöntjük a paradicsomkonzervet és a csicseriborsót, csak annyit várunk, hogy átmelegedjenek, és a kész ételt megszórjuk petrezselyemmel. A kuszkusszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49769
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Finom és laktató. Jól illik hozzá egy pohár bor is. Ja, a képen vörösbab van a raguban csicseriborsó helyett, mert épp nem volt a hiperben. Tipp, amit Floyd kuszkusz receptjénél találtam: ha valaki csípősebben szereti, de az egész ételt nem akarjuk csípőssé tenni, akkor amikor elkészült a ragu, akkor szedjünk le a levéből és abba keverjünk még harissát, amivel bárki meglocsolhatja még a kész ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

A receptnek nincs különösebb története. Sok benne a zöldség és egy jó óra alatt kész. Elrontani nem lehet, csak a zöldségek sorrendjére kell figyelni.

Hozzávalók

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...