Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkuszos tagine

Kuszkuszos tagine
Kuszkuszos tagine
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kuszkuszt külföldrő haza látogató gyermekem hozta, így ki kellett próbálnom ezt az észak-afrikai különlegességet is.

Ahogyan mondani szokták, semmi különös.

Tapasztalatot szereztem egy másik főzési kultúrából.

hozzávalók / 4 adag

A husihoz

A fűszerek

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fajtájától függően falatokra daraboljuk, egy fazékba beletesszük.
  2. A zöldségeket pucolás után szintén falatnyi kockákra vágjuk, az egyben hagyott vöröshagymával, fokhagymával és a csokorba kötött petrezselyemmel, a hússal együtt hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, az őrölt fűszerekkel meghintjük. A szójaszósz egyelőre kimarad. Ha ebből a léből később szeretnénk levest kinyerni, a vizet 2-2,5 liternyire vegyük.
  3. Ha már a hús is puha, sűrű lyukú szűrőn leszűrjük. A zöldség ill. hús darabokat külön választjuk, a visszamaradt szemes fűszereket, fokhagymát, hagymát kidobhatjuk. A húslevest félre tesszük (később tészta betéttel kiváló húslevesként szolgál).
  4. Wokban 2-3 kanálnyi olívaolajat hevítünk, és az egész hús- ill. zöldségkeveréket rátesszük. Nagy lángon pár percig pirítjuk, majd a szójaszósszal elkeverjük.
  5. Köretnek kuszkuszt párolunk: egy lábasba öntjük a kb. 10dkg kuszkuszt. Rámerünk kb 1/2 liter forró húslevest, és elkeverjük. Picit megsózzuk. Fedővel lefedjük.
  6. Ha teljesen felszívta a húslét, de még nem dagadt az eredeti méretének többszörösére ill. száraznak látszik, a forró húsléből még merünk rá, és keverés után tovább pihentetjük. Kb. 10 perc alatt teljesen felpuhul.
  7. Ekkor a vajat felolvasztjuk és a kuszkuszra öntve, azzal elkeverjük.
  8. A wokban elkészített húsos-zöldséges keverékkel forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 226
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tagine, wokban sült csirke kuszkusszal, kuszkuszos egytálétel wokban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Sun, 2013-06-02 10:15

Kedves Gábor!
Most fedeztem föl a receptjeidet, én is kuszkusz ügyben keresgettem valamit. Nagyon jónak néz ki, beindultak az ízlelőbimbók gondolatban és nyeltem egyet-kettőt. Mentettem, jövő héten kipróbálom és a No vega.....-t is.
Üdvözlettel, egy minden újra kiváncsi:
Öreganyó

441
libahús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 2 cm
zeller 1 nagy db
karalábé 1 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
rózsabors 0 ízlés szerint
fekete bors 4 szem
koriander 1 késhegynyi
szerecsendió 1 késhegynyi
római kömény 1 késhegynyi
fahéj 1 kk
csillagánizs 1 db
1 ek
szójaszósz 2 ek
kuszkusz 8 dkg
vaj 2 dkg