r
Nosalty Logó

Kulimajsz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kulimajsz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1128 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 253 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1128 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 4506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot és a tojásokat a citromlével alaposan összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt almát.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, darált dióval és az almás masszához adjuk.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  5. Előmelegített sütőben közepes tűzön kisütjük (tűpróba becsapós lehet, ez egy szaftos süti).
  6. Kis hűlés után félbevágjuk, megkenjük baracklekvárral, és egymásra borítjuk a feleket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9825
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Ha megkenjük lekvárral, akkor kevesebb cukor is elég.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mamámmal kitakarítottuk a mélyhűtőt, mert ipari mennyiségű borsónak kellett helyet varázsolni. :) A mélyén pár zacskó reszelt almát találtunk, és elő is került a régi recept, ami anyukám kedvenc süteménye. Még ő nevezte el kulimajsznak, gyerekkorában.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek